Chec simplu si pufos

de Gherca Daniela in Dulciuri, 7 Iun 2015 | 1745 vizualizari

 

Un desert rapid facut in casa este cel mai bun!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 cana de zahar+1 plic zahar vanilat
  • 1 cana faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 5 linguri de ulei
  • esenta de rom si de vanilie
  • un praf de sare
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec simplu si pufos:

Separam ouale, albusurile le batem cu un praf de sare, adaugam si zaharul, mixam pana se topeste tot zaharul. Punem pe rand galbenusurile mixand incontinuu.

Adaugam si faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, mixam din nou, iar la sfarsit punem esentele si uleiul, mai amestecam putin si compozitia rezultata o punem int-o tava rotunda sau 2 tavi de cozonac tapetata cu hartie de copt. Lasam cateva linguri din compozitie si punem cacaoa, amestecam pana o incorporam bine si usor rasturnam peste compozitia alba. Cu un bat de chibrit amestecam culorile, apoi bagam totul la cuptorul preincalzit, iar checul este gata dupa cca. 40 minute sau facem testul cu scobiotoarea.

Pofta buna la desert!

 

TIPS-URI

1

In compozie puteti pune diferite fructe (capsuni, cirese, mere, visine etc.) sau nuci alune sau orice va place.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec simplu si pufos 384676
retete culinare - Chec simplu si pufos 384677
retete culinare - Chec simplu si pufos 384678
retete culinare - Chec simplu si pufos 384679
retete culinare - Chec simplu si pufos 384680
retete culinare - Chec simplu si pufos 384681

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

07.06.2015, 21:12

Multumesc! Si noua ne place mult!

Gherca Daniela 1

07.06.2015, 21:13

Cleme poti veni oricand, te servesc cu drag!

Rocsi 1

08.06.2015, 19:30

Foarteeee bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21