Chec straciatella cu glazura duo

de dentistutza in Prajituri, 4 Apr 2011 | 2254 vizualizari

 

Un chec satios, nu prea dulce care ii place soacrei mele. L-am facut si vreau sa vedeti cat este de spornic si de bunutz...

 

INGREDIENTE

  • 750 gr. faina tip FarinUp (self raising flour,contine praf de copt)
  • 1  1/2 pachete unt moale
  • 2 cani zahar
  • 6 oua
  • 1 1/2 cani lapte
  • 1/2 cana suc portocale
  • vanilie dupa gust
  • 100 gr. ciocolata amaruie tocata grosier
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic glazura duo de la Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec straciatella cu glazura duo:

Untul se mixeaza cu zaharul pana devine cremos.Mixand se adauga ouale unul cate unul.Urmeaza laptele amestecat in prealabil cu sucul de portocala si vanilia.Bucatelele de ciocolata se amesteca cu faina si  si se incorporeaza in compozitie treptat amestecand cu viteza medie ca sa nu se zdrobeasca. Se separa o parte din aluat si se freaca cu cacaoa.

In forme unse si tapetate cu faina se toarna partea alba si apoi cea cu cacao. Se coc chekurile la foc initial mare (cam 10-12 minute) apoi potrivit pana ce scobitoarea iese curata. In functie de cuptor cam 45-50 minute. Se racesc pe un gratar si doar apoi se glazureaza si se lasa pana se intareste glazura.

 

TIPS-URI

1

in loc de lapte este foarte bun iaurtul, cam 300 ml

2

e  bun si cu nuci usor prajite, stafide sau rahat

3

din aceasta cantitate am facut o coronita si doua chekuri la formele din aluminiu din comert.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec straciatella cu glazura duo 96192
retete culinare - Chec straciatella cu glazura duo 96194
retete culinare - Chec straciatella cu glazura duo 96196
retete culinare - Chec straciatella cu glazura duo 96199

COMENTARII (8)

dentistutza 1

05.04.2011, 09:34

...multumesc, va invit pe toate la o cafea!

kamy 1

05.04.2011, 17:10

ce bun e

mamaieelena 1

06.04.2011, 08:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L