Chec Surpriza

de Panacris in Dulciuri, 26 Apr 2016 | 979 vizualizari

 

Dr Oetker, m-a provocat la joacă, am zis daaa, de ce nu. Așa că m-am apucat de prăjituri. ‪#‎prajituridroetker 


La rândul meu am provocat și am dat leapșa Laurei Maria Din, ce s-a și apucat de treabă.http://lauradin.blogspot.ro/2016/04/cheesecake-cu-vanilie-si-caramel-copt.html


Un preparat simplu teoretic un pic cam complicată ansamblarea, dar a doua oară sigur va fi mult mai aspectuos.


 Gata cu vorba, hai la treabă! ("Retete de Pasti")

 

INGREDIENTE

  • Ouă 7 bucăți,
  • Sare de mare 1 praf,
  • Oțet din mere și miere ½ linguriță,
  • Zahăr tos 7 linguri,
  • Făină albă de grâu 7 linguri,
  • Zahăr vanilinat Dr Oetker 1 plic,
  • Pudră de cacao Dr. Oetker 50 g,
  • Glazură de ciocolată Dr. Oetker 1 plic.
  • Extra: Formă de decupat prăjituri, iepuraș.

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec Surpriza:

Albușurile separate de gălbenuș, se bat energic într-un vas înalt cu un praf de sare și oțetul până ce se obține o spumă fermă. Apoi se adaugă zahărul tos și cel vanilinat, amestecându-se până ce se obține o supă lucioasă omogenă. În spuma de albușuri se adaugă rând pe rând gălbenușurile, amestecîndu-se ușor până ce se înglobează. Făina cernută se adaugă în ploaie, amestecându-se cu mișcări circulare de jos în sus ușor, ca să nu se lase crema de ouă.

Într-o tava întinsă, 24/30, tapetată cu foaie de pergament, se adaugă un strat de cca. 2 cm din pandișpanul obținut, se nivelează și se dă  la copt în cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 170 grade, adică foc mediu. După ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor se lasă la răcit pe un grătar.

Între timp în restul de aluat se adugă pudra de cacao și se amesetecă ușor până ce se omogenizează.

După ce s-a răcit pandispanul din ouă, se taie forme de iepuras. 

Se pregătește o tavă de chec normală, se tapetează cu foaie de pergament, apoi se toarnă strat subțire din pandișpanul de cacao.

 Iepurașii din pandișpan, se așează peste stratul de cacao, unul lângă altul, în picioare, pe toată lungimea tăvii de chec. Peste ei se toarnă aluatul de cacao, ideal ar fi să-i acopere cu totul, apoi să dă checul la copt cca. 15 minute la 180 grade. 

După ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor se lasă la răcit.

Între tip se prepară glazura de cacao, de data asta am folosit glazură de la Dr Oetker, am pus plicul nedesfăcut, cca. 1 minut la topit în cuptorul cu microunde, apoi am turnat glazura călduță peste checul răcorit.

După ce se întărește, se taie felii și servește alături de o cană cu lapte, ceai sau de ce nu un pahar de vin.

 

Spor și poftă bună! ;)

 

RETETA IN IMAGINI

Chec Surpriza-0
Chec Surpriza-1
Chec Surpriza-2
Chec Surpriza-3
Chec Surpriza-4
Chec Surpriza-5
Chec Surpriza-6
Chec Surpriza-7
Chec Surpriza-8
Chec Surpriza-9
Chec Surpriza-10
Chec Surpriza-11
Chec Surpriza-12
Chec Surpriza-13
Chec Surpriza-14
Chec Surpriza-15
Chec Surpriza-16
Chec Surpriza-17
Chec Surpriza-18
Chec Surpriza-19
Chec Surpriza-20

COMENTARII (21)

educamundi

educamundi 1

27.04.2016, 22:10

"La rândul meu am provocat și am dat leapșa Laurei Maria Din, ce s-a și apucat de treabă."
CORECT:
La rândul meu am provocat și am dat leapșa Laurei Maria Din, CARE s-a și apucat de treabă.
A dispărut cuvântul "CARE" din dicționar? Pentru că din vocabular, DA!
Este o observație CARE nu se adresează nimănui în particular! Este un obicei extins de a folosi CE în loc de CARE și pe CARE majoritatea românilor și l-au însușit! Cum nu cunosc CARE este motivul pentru CARE se folosește CE în loc de CARE, dacă cineva ar putea să mă lămurească...
Mulțumesc pentru rețetă, o voi face!

Rux

Rux 1

02.05.2016, 23:18

Splendid Cristinica!

Camelya

Camelya 1

12.05.2016, 12:30

Cat de fain arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!