Chec "Tatin" cu caise

de Catalina L in Dulciuri, 21 Iun 2015 | 3333 vizualizari

 

Am adaptat reteta clasica de "tatin" cu mere si am facut un chec inversat cu caise......un deliciu

La Tarte Tatin" - este o tartă cu mere inversată - Un desert cu fundu'-n sus
Istoria ei este foarte cunoscută ...... Pe la sfarsitul secolului al 19-lea, doua surori frantuzoaice - Caroline si Stephanie Tatin - pregateau o tarta cu mere pentru clientii micului hotel in care lucrau. Deodata, realizeaza ca au copt deja merele, dar au uitat sa puna aluatul dedesubt. Asa ca s-au gandit sa-l puna deasupra... Rezultatul a fost apreciat de clienti, iar tarte Tatin a intrat in istorie.
Născută dintr-o greșeală această retetă aparține patrimoniului culinar francez.

 

INGREDIENTE

pentru 2 checuri mijlocii :

  • 700 gr de caise
  • 75 gr zahar pentru caramel
  • 4 oua
  • 150 gr unt moale
  • 75 gr de zahar
  • 1 pachetel de zahar vanilat
  • 15 cl de lapte
  • 300 gr de faina
  • 1 lingura praf de copt
  • fistic prajit pentru decorat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec "Tatin" cu caise:

Incalziti cuptorul la 180 °C.
Intr-o tigaie puneti 75 gr zahar si faceti un caramel colorat.
Adaugati caisele taiate in 4 si le gatiti cam 5 minute .

In bolul robotului amestecam untul cu zaharul si zaharul vanilat.
Adaugam ouale treptat, apoi laptele si amestecam pana la omogenizare completa.

Punem faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam.
Ungeti formele de chec si puneti caisele (cu exteriorul in sus).

Caramelul ramas in tigaie l-am pus in compozitia aluatului.

Varsati compozitia peste caise si dati la cuptor pentru 35-40 minute.

Asteptati 5 minute inainte de a rasturna formele de chec. Nu ridicati formele de chec imediat.
Asteptarea de cateva minute va facilita dezlipirea caiselor.

Decorati cu fistic prajit st taiati-le felii.  

Fellile de chec se servesc reci sau....caldute cu inghetata de vanilie.....un deliciu !

Pofta Buna  !!!

TIPS-URI

1

Cand le scoateti din cuptor asteptati 5 minute inainte de a rasturna formele de chec.Nu ridicati formele de chec imediat. Asteptarea de cateva minute va facilita dezlipirea caiselor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec "Tatin" cu caise" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuca (de post)