Chec trufa de ciocolata

de RuxyRux in Dulciuri, 26 Oct 2016 | 10599 vizualizari

 

Un desert delicios plin ochi de ciocolata, pufos de n-are aer, preparat pentru cafeaua de dimineata...cine vine?

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. ciocolata 70 % cacao cu umplutura de trufe
  • 150 gr. zahar brun
  • 150 gr. faina
  • 6 linguri lapte rece
  • 6 oua
  • vanilie
  • o lingura de unt
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt

Glazura:

  • 100 gr. ciocolata cu umplutura de trufe
  • 1/2 pahar frisca lichida
  • o lingurita unt
  • vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec trufa de ciocolata:

Am pus untul intr-un vas, pe foc mic, l-am topit usor, am adaugat ciocolata si am topit-o, am tras vasul de pe foc, am amestecat pana la omogenizare, apoi am pus laptele rece, treptat si am amestecat bine compozitia.

Albusurile le-am separat de galbenusuri in doua vase diferite.

Peste galbenusuri am pus praful de sare si am adaugat treptat amestecul de ciocolata, apoi am amestecat pana la omogenizarea completa, am pus faina si praful de copt.

Albusurile le-am mixat impreuna cu zaharul brun si vanilia, ca pentru bezea( 5 minute).

Peste compozitia de ciocolata am adaugat jumatate din bezea si am mixat 30 de secunde, apoi am renuntat la mixer si am incorporat prin invaluire cu o paleta restul de spuma de albus.

In forma de chec tapetata cu hartie pergament am pus aluatul si am copt checul la 180 de grade timp de 45 de minute.

Cu zece minute inainte sa scot checul am preparat glazura:

Am pus pe foc mic, untul, frisca, vanilia si ciocolata pana ce s-au topit, am dat vasul deoparte si am amestecat bine.

Cand am scos checul de la cuptor am turnat deaspra glazura de ciocolata.

Checul l-am lasat la racit la temperatura camerei apoi l-am portionat.

Sa nu-l ratati, merita din plin atentie!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec trufa de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Boema