Chec umed cu branza si afine

de simona72 in Prajituri, 4 Mai 2015 | 2180 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua mici de tara
  • 1 praf de sare
  • 8 linguri zahar brut
  • 1 plic esenta vanilie bourbon Finesse
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 gr branza dulce de vaci
  • 250 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 200 gr afine(congelate am folosit eu)
  • 1-2 linguri zahar brut pentru deasupra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec umed cu branza si afine:

Ouale intregi, se mixeaza impreuna cu praful de sare si zaharul brut pana se deschide la culoare si devine ca o crema. Se adauga esenta de vanilie si treptat uleiul, ca la maioneza. Branza o zdrobim cu furculita, iar faina o amestecam cu praful de copt.

Adaugam treptat branza peste ouale mixate, amestecam usor cu o spatula sau mixam la viteza mica pana incorporam toata branza.

Adaugam treptat faina mixand la viteza foarte mica sau amestecam cu un tel tip para, ideea este sa scoatem cat mai putin aer din compozitie. Adaugam afinele oprind doar cateva sa punem deasupra, pe chec.

Amestecam cu o spatula in aluatul de chec cu afine, punem aluatul intr-o forma de chec tapetata cu ulei si faina, deasupra punem afinele oprite si putin zahar brut pentru a forma o crusta deasupra. Dam tava la cuptorul incins la 160 grade pentru 45-50 minute.

Lasati sa se racesaca, portionati si serviti. Sa va fie de folos!!

 

TIPS-URI

1

coaceti checul la temperatura medie inspre mica pentru a se coace bine si in interior si a capata o crusta frumoasa deasupra

RETETA IN IMAGINI

Chec umed cu branza si afine-0
Chec umed cu branza si afine-1
Chec umed cu branza si afine-2
Chec umed cu branza si afine-3
Chec umed cu branza si afine-4
Chec umed cu branza si afine-5
Chec umed cu branza si afine-6
Chec umed cu branza si afine-7
Chec umed cu branza si afine-8
Chec umed cu branza si afine-9
Chec umed cu branza si afine-10
Chec umed cu branza si afine-11

COMENTARII (28)

deyutzky

deyutzky 1

04.05.2015, 21:14

yum yum yuuum

miki_a

miki_a 1

04.05.2015, 23:03

Multumesc!

 merisor

merisor 1

05.05.2015, 07:34

Yummm, ce bunatate! Si cum arata cu afinele alea prin el!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!