Chec umed cu coacăze și ciocolată

de Rita Ilies in Prajituri, 30 Mar 2015 | 2922 vizualizari

 

Recunosc! Nu sunt cel mai mare fan al checurilor pentru ca nu-mi plac prajiturile seci, dar acest chec este minunat. Este umed dar și pufos, are o aroma placuta de anason și este plin de coacaze. Unde mai pui ca este acoperit cu un strat generos de ciocolata. prepara rapid și se consuma la fel de repede. :) Nu e nici multa munca cu el, deci e perfect!

 

INGREDIENTE

  • 200 g făină
  • 150 g zahăr
  • 100 g unt
  • 125 ml lapte călduț
  • două ouă
  • 300 g coacăze ( eu am folosit coacăze roșii și negre din congelator pe care le-am dezghețat și le-am strecurat )
  • 50 g portocale confiate
  • o linguriță cu pudră de anason
  • o jumătate de linguriță cu praf de copt
  • o jumătate de linguriță cu bicarbonat
  • un praf de sare
  • un plic cu zahăr vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec umed cu coacăze și ciocolată:

Mixam untul moale impreuna cu zaharul și adaugam ouale treptat. Apoi adaugam zaharul vanilat, praful de sare și pudra de anason.

In continuare adaugam jumatate din cantitatea de faina, mixam, dupa care adaugam jumatate din cantitatea de lapte calduț.

Omogenizam, apoi adaugam restul de faina, praful de copt și bicarbonatul, apoi restul de lapte și mixam crescand treptat viteza.

Eu am folosit o tava rotunda pentru checuri pe care am uns-o cu unt din abundența. Daca folosiți o tava dreptunghiulara puteți s-o tapetați cu hartie de copt.

Turnați in tava jumatate din compoziție, apoi jumatate din cantitatea de coacaze și portocale confiate, apoi cealalta jumatate din compoziție și restul de fructe.

Introduceți tava in cuptorul preincalzit și coaceți checul timp de 50 de minute - o ora la 180 de grade. Faceți testul cu scobitoarea.

Lasați checul sa se raceasca in tava, iar intre timp pregatiți ganache-ul de ciocolata din 70 de grame ciocolata cu un conținut mare de cacao și 50 ml smantana lichida. Le omogenizați pe bain-marie apoi adaugați o lingurița cu unt și amestecați inca puțin pentru a-l incorpora. Scoateți checul din tava și ornați.

Noi n-am așteptat ca sa se raceasca prea bine, pentru ca suntem pofticioși, nu alta. :)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec umed cu coacăze și ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec umed cu rahat