Chec umed cu nuci si alune la slow cooker Crock-Pot

de Rita Ilies in Slow Cooker, 21 Mar 2016 | 8734 vizualizari

 

Cu dulciurile mă împac foarte bine. De post sau ”de dulce”, nu le refuz orice-ar fi. De această dată am pregătit un chec umed plin de alune și nuci, potrivit pentru perioada de post în care ne aflăm. 
Am avut un mare aliat: aparatul de gătit Crock-Pot slow cooker, care m-a ajutat să obțin un chec dens și frumos crescut. Face treaba în locul meu de aproape 1 an și sunt foarte mulțumită. Până și de canicula din timpul verii mă scutește. Nu-i prea plăcut să gătești la cuptor când sunt peste 30°C afară, la umbră.

 

INGREDIENTE

  • 125 g zahăr brun
  • 125 g apă minerală
  • 125 g ulei de floarea soarelui
  • sare
  • 175 g dulceață
  • 175 g făină
  • 30 g cacao
  • praf de copt
  • 150 g nuci și alune
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec umed cu nuci si alune la slow cooker Crock-Pot:

Este un chec simplu, care nu necesită migală, nici măcar pra mult efort. Ingredientele se pot încorpora împreună, însă eu am ales să le adaug pe rând din pură obișnuință.

Am pus ingredientele lichide în vasul robotului de bucătărie, apoi zagărul și am mixat. Am adăugat praful de copt, apoi făina și am mixat din nou.

În compoziția obținută am adăugat nucile și alunele prăjite, iar apoi cacaoa. Am mixat până când cacaoa s-a încorporat complet.

Am tapetat vasul ceramic al aparatului slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital cu hârtie de copt, apoi am turnat compoziția pentru chec în acesta.

Am setat funcția ”low” și am copt checul timp timp de 4 ore și jumătate. După ce s-a răcit l-am glazurat ușor cu o glazură de portocale ”la rece”.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec umed cu nuci si alune la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Carne de vitel in sos de legume cu vin la slow cooker Crock-Pot