Chec umed cu pere şi vişine

de diaconta in Dulciuri, 3 Aug 2013 | 2442 vizualizari

 

Mama a vrut chec în forma de guguluf,dar în sezonul asta nu se putea să fie fără fructe,iar cum la piaţă azi perele erau vedete,m-am gândit să le combin cu nişte vişine din acelea păstrate la borcan pentru prăjituri.Perele au sporit senzaţia de „umed” a checului,iar vişinele cu gustul lor dulce acrişor au dat un plus de savoare.A fost primul „dulce” făcut în cuptorul aragazului cel nou.Mă declar mulţumită având în vedere că l-am setat la nimereală neavând instrucţiuni.

 

INGREDIENTE

Pentru chec:

  • 5 oua(au fost mici, 4 daca sunt mai mari)
  • 230 g unt
  • 220 g zahar
  • 330 g faina
  • 100 ml iaurt grecesc 10% grasime
  • O lingurita praf de copt
  • O lingurita bicarbonat
  • Sare
  • Zeama de la jumatate de lamâie
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • 800 g pere + sirop din 100 g zahar ,4 linguri apa si zeama de lamâie
  • Un borcan500 gvişine pentru prajituri

Pentru glazura:

  • 200 g zahar pudra
  • Zeama de la o lamâie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec umed cu pere şi vişine:

Perele le-am curatat de coaja,le-am scos cotorul si le-am taiat felii. Din zahar,apa si zeama de lamâie am facut un sirop în care am pus perele sa se înmoaie putin. Visinele le-am scurs de sirop. Intr-un bol am amestecat faina cu sarea,praful de copt si bicarbonatul. Ouale le-am mixat putin si am adaugat iaurtul. Untul l-am mixat cu zaharul pâna a devenit o crema pufoasa.

Am adaugat peste crema de unt în reprize alternative ouale si amestecul de faina.La final aromele,vanilia si coaja de lamâie. Trebuie sa obtinem o compozitie destul de consistenta pentru a sustine fructele. Am uns cu unt si tapetat o forma de chec(rotunda în cazul meu),am pus o parte din compozitie apoi visine si pere scurse din sirop. Am pus restul compozitiei si perele si visinele ramase.Visinele mi-au cam ramas deasupra chiar dupa ce compozitia a crescut în cuptor.

Am preîncalzit cuptorul la 180 de grade si am pus tava pentru 45 de minute. Este util sa faceti testul scobitorii,tava mea fiind cam adânca,se coace mai greu compozitia. Dupa acest timp,am oprit focul si am mai lasat checul în cuptor 10 minute.

L-am scos si când s-a mai racit l-am rasturnat pe un platou. Pentru glazura,am cernut zaharul pudra si am adaugat zeama de lamâie câte putin pâna am obtinut consitenta dorita. Am pus glazura deasupra checului si am lasat sa se întareasca.

Se poate adauga si putin albus de ou ca sa se întareasca mai bine.

 

RETETA IN IMAGINI

Chec umed cu pere şi vişine-0
Chec umed cu pere şi vişine-1
Chec umed cu pere şi vişine-2
Chec umed cu pere şi vişine-3
Chec umed cu pere şi vişine-4
Chec umed cu pere şi vişine-5
Chec umed cu pere şi vişine-6
Chec umed cu pere şi vişine-7
Chec umed cu pere şi vişine-8
Chec umed cu pere şi vişine-9
Chec umed cu pere şi vişine-10
Chec umed cu pere şi vişine-11

COMENTARII (52)

diaconta

diaconta 1

09.08.2013, 19:24

Flavia,promit sa te strig data viitoare,sau te inscrii la prajitura de acum

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

01.11.2013, 22:56

minunat

diaconta

diaconta 1

03.11.2013, 22:07

Krysty

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!