Chec umed cu portocale si glazura de ciocolata, nuca si scortisoara

de - TABITA - in Dulciuri, 17 Oct 2013 | 6298 vizualizari

 

Daca iubiti portocalele, ciocolata si va plac checurile umede, acesta ar putea fi desertul ideal. Am plecat de la reteta Gabrielei si am tot adaptat-o pana a iesit aceasta minunatie.

 

INGREDIENTE

  • 180 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 250 g iaurt (3,6% grasime)
  • praf de copt
  • sare
  • 3 portocale (aprox 500 g)
  • sucul si coaja rasa de la o portocala
  • 1 plic zahar vanilat

Glazura:

  • 100 g ciocolata
  • 1-2 linguri unt
  • 50 g nuca
  • un praf de scortisoara
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec umed cu portocale si glazura de ciocolata, nuca si scortisoara:

Se curata portocalele, se desfac feliile de portocala si se taie bucatele. Se presara pe deasupra o lingura de faina. Faina, praful de copt, sarea, coaja de portocala se pun separat intr-un bol si se amesteca. In alt bol se pune untul la temperatura camerei, zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza cateva minute pana devine cremos.

Se adauga pe rand ouale mixand bine dupa fiecare. Se adauga sucul de portocala si iaurtul si se omogenizeaza compozitia. Se pune faina si se amesteca bine, apoi se adauga si bucatile de portocala si se incorporeaza in compozitie. Se incinge cuptorul la 150° -160°C. Se toarna compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si tapetata cu faina. Se da checul la cuptor pentru 60-70 de minute. Cand s-a rumenit usor il testam cu o scobitoarea.

Daca scobitoarea iese cutata, checul este copt. Se lasa sa se raceasca, apoi se rastoarna pe un platou. Glazura: Nuca se macina si se amesteca cu scortisoara si zaharul pudra. Ciocolata si untul se pun intr-un bol si se pune la topit in cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde, apoi se amesteca bine.

Se toarna glazura de ciocolata peste chec si se presara amestecul de nuca si scortisoara.    

 

TIPS-URI

1

In loc de glazura se poate pudra cu zahar pudra.

2

Portocalele se pot inlocui cu alte fructe.

RETETA IN IMAGINI

Chec umed cu portocale si glazura de ciocolata, nuca si scortisoara-0
Chec umed cu portocale si glazura de ciocolata, nuca si scortisoara-1
Chec umed cu portocale si glazura de ciocolata, nuca si scortisoara-2
Chec umed cu portocale si glazura de ciocolata, nuca si scortisoara-3
Chec umed cu portocale si glazura de ciocolata, nuca si scortisoara-4
Chec umed cu portocale si glazura de ciocolata, nuca si scortisoara-5
Chec umed cu portocale si glazura de ciocolata, nuca si scortisoara-6
Chec umed cu portocale si glazura de ciocolata, nuca si scortisoara-7
Chec umed cu portocale si glazura de ciocolata, nuca si scortisoara-8
Chec umed cu portocale si glazura de ciocolata, nuca si scortisoara-9
Chec umed cu portocale si glazura de ciocolata, nuca si scortisoara-10
Chec umed cu portocale si glazura de ciocolata, nuca si scortisoara-11
Chec umed cu portocale si glazura de ciocolata, nuca si scortisoara-12
Chec umed cu portocale si glazura de ciocolata, nuca si scortisoara-13
Chec umed cu portocale si glazura de ciocolata, nuca si scortisoara-14
Chec umed cu portocale si glazura de ciocolata, nuca si scortisoara-15
Chec umed cu portocale si glazura de ciocolata, nuca si scortisoara-16
Chec umed cu portocale si glazura de ciocolata, nuca si scortisoara-17
Chec umed cu portocale si glazura de ciocolata, nuca si scortisoara-18
Chec umed cu portocale si glazura de ciocolata, nuca si scortisoara-19

COMENTARII (49)

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

22.10.2013, 19:21

bun

- TABITA -

- TABITA - 1

22.10.2013, 19:51

Krysty multumesc

LidiaChivu

LidiaChivu 1

07.03.2014, 07:53

foarte tentant

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!