Chec umed cu rahat

de MotanLaOale in Prajituri, 29 Apr 2015 | 17777 vizualizari

 

Preluat de la Rita (CulinaryRanbow). M-a inspirat ca ma impiedicam de niste rahat prin camara. Foarte bun a iesit, desi este o reteta de post!

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina
  • 1 cana apa minerala
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • coaja rasa de la o portocala
  • 400g ranat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec umed cu rahat:

Se mixeaza zaharul, zaharul vanilat cu uleiul pana se dizolva.

Se adauga apa minerala.

Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste.

Se mixeaza pana se obtine o compozitie cremoasa.

Se scoate separat o treime din compozitie si se amesteca cu cacaoa.

In compozitia ramasa se amesteca coaja rasa de la o portocala.

Se tapeteaza o tava cu ulei si faina.

Se pune in tava jumatate din campozitia cu coaja de portocala.

Se pun felii de rahat de culori diferite.

Se toarna compozitia cu cacao si se pun iar felii de rahat.

Se toarna restul de compozitie cu coaje de portocala si se pun felii de rahat.

Se introduce in cuptorul preancalzit pentru o ora.

Se face testul cu scobitoarea.

Cand este gata, se scoate din cuptor si dupa 10 minute din tava si se lasa la racit.

Se taie rece si se poate servi. (daca aveti rabdare)

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Se foloseste aceeasi cana pentru toate ingredientele.

2

In functie de cuptor timpul de coacere poate diferi

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec umed cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu visine