Chec zebra

de miremirc in Prajituri, 10 Aug 2011 | 15917 vizualizari

 

Un chec zebra foarte gustos si aspectuos

 

INGREDIENTE

  • 300 g unt
  • 300 g zahar
  • 6 oua
  • 360 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 60 g cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec zebra:

  Mod de preparare pentru reteta de chec zebra:

Untul moale de la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana capata o consistenta pufoasa (eu am mixat cam 5 minute), apoi adaugam ouale pe rand, mixand mai departe pana la omogenizare.

  Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind tot mixerul. Compozitia obtinuta o impartim in 2 parti egale; o parte o amestecam cu cacao si omogenizam.

  In tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt (eu am folosit o tava cu d=24*24, dar puteti folosi tava de chec sau chiar o tava pentru torturi rotunde) asezam compozitia astfel : folosim o lingura pentru aluatul alb si o lingura pentru aluatul maro si asezam in mijlocul tavii o lingura din compozitia alba, o lingura din compozitia maro, una peste alta, pana la finalizarea ambelor compozitii.

  Dam tava la cuptor pentru 30 minute; lasam sa se raceasca si o putem felia pentru a o servi simpla sau presarata cu zahar pudra.

 Checul zebra se poate servi simplu sau langa o cana de ceai sau de lapte.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec zebra 119990
retete culinare - Chec zebra 119991
retete culinare - Chec zebra 119992
retete culinare - Chec zebra 119993
retete culinare - Chec zebra 119994
retete culinare - Chec zebra 119995
retete culinare - Chec zebra 119996
retete culinare - Chec zebra 119997

COMENTARII (33)

mirela0911 1

12.08.2011, 13:13

super arata

clarutza 1

15.08.2011, 00:04

L-am facut azi pentru maine si vreau sa va spun ca a iesit superrrrr!Sper sa mai ramana ceva din el !Incercati-l si nu ve-ti regreta!

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 21:29

foarte frumoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D