Chec zebra

de miremirc in Prajituri, 10 Aug 2011 | 26109 vizualizari

 

Un chec zebra foarte gustos si aspectuos

 

INGREDIENTE

  • 300 g unt
  • 300 g zahar
  • 6 oua
  • 360 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 60 g cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec zebra:

  Mod de preparare pentru reteta de chec zebra:

Untul moale de la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana capata o consistenta pufoasa (eu am mixat cam 5 minute), apoi adaugam ouale pe rand, mixand mai departe pana la omogenizare.

  Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind tot mixerul. Compozitia obtinuta o impartim in 2 parti egale; o parte o amestecam cu cacao si omogenizam.

  In tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt (eu am folosit o tava cu d=24*24, dar puteti folosi tava de chec sau chiar o tava pentru torturi rotunde) asezam compozitia astfel : folosim o lingura pentru aluatul alb si o lingura pentru aluatul maro si asezam in mijlocul tavii o lingura din compozitia alba, o lingura din compozitia maro, una peste alta, pana la finalizarea ambelor compozitii.

  Dam tava la cuptor pentru 30 minute; lasam sa se raceasca si o putem felia pentru a o servi simpla sau presarata cu zahar pudra.

 Checul zebra se poate servi simplu sau langa o cana de ceai sau de lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec zebra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

mirela0911 1

12.08.2011, 13:13

super arata

clarutza 1

15.08.2011, 00:04

L-am facut azi pentru maine si vreau sa va spun ca a iesit superrrrr!Sper sa mai ramana ceva din el !Incercati-l si nu ve-ti regreta!

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 21:29

foarte frumoasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert chec dungat