Chec zebra

de laura_n in Prajituri, 26 Mar 2013 | 18383 vizualizari

 

Va dau cateva indicii: Miha...dulceata zmeura...chec...nuuuu, nu am mai furat nimic :))))
Bingo, am incercat reteta Mihai de chec de post. Numai ca nu a iesit de post...dar este cel mai delicios chec pe care l-am gustat vreodata. Este delicios, umed, cu gust de zmeura, o bunatate.
Sa mai adaug ca e si foarte simplu de facut? :))
Un chec de nota 20!
Multumesc Miha >:d<

 

INGREDIENTE

  • 1 cana si jumate lapte dulce
  • 1 cana zahar brut
  • 2 cani faina
  • 1/2 cana ulei floarea soarelui
  • 3 lg cacao
  • 4 lg dulceata zmeura ( sa fieeee)
  • 1 plic praf de copt
  • 4 lg nuca cocos
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec zebra:

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel.

Am adaugat faina cu praful de copt, si am incorporat bine. Eu am adaugat inca o jumatate de cana lapte.

Am impartit compozitia obtinuta in doua. Intr-una, am pus cacao si delicioasa dulceata de zmeura, iar in cealalta nuca de cocos. 

Intr-o forma de copt chec, am turnat cate doua linguri din fiecare compozitie, alternativ.

Am dat la cuptor checul si l-am lasat cam 60 min. A capatat o crestatura frumoasa deasupra.

Este absolut delicios! 

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 7-8 lei

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec zebra 214247
retete culinare - Chec zebra 214248
retete culinare - Chec zebra 214258

COMENTARII (72)

Ligia Bxl 1

28.01.2014, 17:14

asta e fara oualelele? ))

mihaelar63 1

28.01.2014, 22:20

BIne ca-l vad si eu acum Dar mai bine mai tarziu decat niciodata )

DIANA B 1

08.06.2016, 10:39

Fara oua ? ? Si eu cautam un chec zebra(ptr 2 tavi) cu 10 oua :S

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59