Chec zebra

de xana in Prajituri, 30 Ian 2014 | 7471 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 gr iaurt grecesc
  • 150 gr zahar
  • 120 gr faina
  • 120 gr amidon
  • 200 gr ciocolata
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec zebra:

Separam galbenusurile de albusuri si le mixam cu zaharul pana devin pufoase si se albesc. Adaugam apoi uleiul si iaurtul si mai mixam putin. Urmeaza faina, amidonul si praful de copt cernute. Omogenizam cu ajutorul unei spatule. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza in compozitia anterioara, cu miscari de jos in sus.

Ciocolata o topim pe baie de abur si o lasam putin la racorit.

Impartim compozitia in doua parti egale iar in una din ele adaugam ciocolata topita.

Turnam in centrul tavii in care vom coace checul cate putin din compozitia de ciocolata(cam un polonic) apoi din cea simpla si tot asa pana terminam. Trebuie turnat usor si mereu in centru tavii pentru a obtine efectul zebra.

Se da la cuptorul pre-incalzit la 180 de grade pana trece testul scobitorii.

 

COMENTARII (31)

xana 1

31.01.2014, 21:39

Multu!

mihaelar63 1

17.03.2014, 10:36

reisnaor_2006 1

17.03.2014, 10:52

ce bine ararta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: