Chec zebra cu cacao

de Lorelei_M in Prajituri, 27 Mai 2014 | 35034 vizualizari

 

Aceasta este o reteta de familie, ce nu necesita agenti de crestere si respectand cateva reguli de baza, ne iese un chec frumos, foarte pufos si reusit garantat oricand.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua de tara proaspete
  • 1 cana faina
  • 3 sferturi cana zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa calduta ( calaie )
  • optional: miez de nuca macinat, esente, coaja de lamaie rasa etc.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec zebra cu cacao:

 Se separa albusurile de galbenusuri foarte bine. Se bat ( mixeaza ) albusurile + zaharul spuma tare. Se procedeaza astfel: batem albusurile cu un praf mic de sare si cand s-au facut spuma tare adaugam treptat zaharul, mixand in continuare, pana cand ele devin sticloase. Separat, peste galbenusuri adaugam una cate una, lingurile de ulei, amestecand energic ca la maioneza dupa fiecare, cu o lingura. Unim aluaturile. De data aceasta lucram cu o lingura de lemn prin miscari ample, in cerc, de jos in sus. Punem apa calduta dupa omogenizare. Optional : esente, coaja rasa de lamaie sau portocale, nuca macinata etc. Punem faina in ploaie amestecand cu aceeasi lingura de lemn usor, prin miscari circulare, de jos in sus, cu grija sa nu desumflam albusurile.

Toata reteta se poate face si la mixer, dar pentru efect maxim recomand lingura de lemn din punctul in care este mentionata in reteta.

Separam vreo 5-6 linguri de compozitie si ii adaugam cacao, amestecand. Punem aluaturile in tava unsa cu putin ulei si pudrata cu faina sau tapetata cu hartie de copt, astfel: o lingura aluat alb, o lingura aluat maro, si tot asa, pentru a se forma dungile de zebra.

Dam checul la cuptor la foc mediu ( din pacate al meu nu are ceas ), dar focul nu trebuie sa fie nici foarte mare, nici foarte mic. Checul se va umfla frumos si este gata atunci cand trece testul scobitorii ( bagam o scobitoare lunga si daca iese curata, checul este gata ).

 

TIPS-URI

1

Ouale trebuie sa fie neaparat de tara si proaspete, sau niste oua de foarte buna calitate, de unde stiti dvs, dar foarte, foarte calitative.

2

Secretul retetei consta in albusurile care daca nu provin din oua calitative, nu se vor bate cum trebuie.

RETETA IN IMAGINI

Chec zebra cu cacao-0
Chec zebra cu cacao-1
Chec zebra cu cacao-2
Chec zebra cu cacao-3

COMENTARII (8)

Rocsi

Rocsi 1

28.05.2014, 20:57

Bine ai venit

Lorelei_M

Lorelei_M 1

28.05.2014, 22:59

Va multumesc frumos, bine v-am gasit ! <3

delia64

delia64 1

09.07.2014, 22:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!