Checul copilariei mele

de Rocsi in Prajituri, 22 Mai 2010 | 24739 vizualizari

 

Asta e reteta de chec ce ne-o facea mama mereu si continui sa o fac eu pentru ca este un chec foarte gustos si oricine cand il gusta ii place..ingredientele sunt pentru 2 checuri..

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 2 cani lapte
  • 2 cani zahar
  • 90 gr ulei
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • faina cat cuprinde sa iese un aluat de chec (eu pun cam 12-13 linguri faina cu varf)
  • 1 esenta rom
  • coaja de lamaie
  • o mana miez de nuca (eu mai folosesc si visine fara samburi)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Checul copilariei mele:

Ouale se scot din frigider sa nu fie reci.
Acestea se bat spuma cu zahar, care se pune treptat.
Peste spuma de oua se pune uleiul, apoi laptele.
Se amesteca iar cu mixerul sa se incorporeze bine.
Praful de copt se stinge cu putina zeama de lamaie, se pune si el peste ingredientele mixate.
Se aromatizeaza cu esenta de rom, coaja de lamaie, apoi adaugam faina treptat.
Cand e gata compozitia, se ia cam un sfert din ea si se amesteca cu cacao.
Tavile de chec se ung cu putina margarina, se aseaza hartie de copt.
Intai se pune compozitia alba in cele 2 tavi de chec, apoi pe mijlocul lor se pune compozitia de cacao si se amesteca putin cu coada unei linguri pe mijlocul tavii.
Deasupra se pun nuci taiate marunt.
Tavile se introduc in cuptorul incins 50-60 minute, la o temperatura potrivita (faceti testul cu scobitoarea).
Cand sunt gata se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Checul copilariei mele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

RuxyRux 1

16.09.2012, 18:06

Super Rocs...am pus reteta la favo sa o probez...ce sa fie oare mai bun decat ceea ce face mama? Ti-a iesit minunat!

Rocsi 1

16.09.2012, 18:34

Multumesc Daria si sper sa iti placa!

Rocsi 1

16.09.2012, 18:34

Ruxy draga mea multumec mult.Sa stii ca pentru noi deserturile din copilarie raman cele mai bune, eu asa cred!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Banana Bread - Chec cu banane