Checuri sărate

de Ade200 in Aperitive / Garnituri, 25 Mai 2012 | 4966 vizualizari

 

A se constata că eu le-am amestecat pe toate şi am făcut un singur chec, mai adaugând foi de ceapă, de usturoi, rucola etc.A ieşit bun, dar, dacă nu vă e lene, să le faceţi separat.
Dacă aveţi imaginaţie şi îndemânare, creaţi din ce aveţi prin frigider checul personal. La mine, acţiunea s-a numit: Ia să golim frigiderul!
Poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • 1.Chec cu măsline, roşii uscate şi parmezan
  • •250 g de făină
  • •1/2 plic de praf de copt
  • •3 ouă mari
  • •120 ml de ulei
  • •120 ml de lapte
  • •2 căţei de usturoi
  • •15 măsline
  • •Vreo 15 roşii uscate
  • •80 g de caşcaval ras
  • •40 g de parmezan ras
  • •Sare
  • •piper
  • 2.Chec cu peşte afumat şi măsline
  • •150 g de peşte afumat
  • •3 ouă
  • •75 g de făină
  • •200 ml de lapte
  • •100 g de caşcaval ras
  • •50 ml de ulei
  • •1 pumn de măsline verzi fără sâmburi
  • •1 linguriţă de praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Checuri sărate:

1.Taie felii usturoiul, măslinele şi roşiile. Amestecă faina cu praful de copt, adaugă gălbenuşurile, laptele şi uleiul treptat. Piperează. Bate albusurile spumă, cu puţină sare. Încorporează usor în preparat. Adaugă legumele şi brânzeturile, amestecă bine. Pune în tavă de chec unsă cu ulei şi tapetată cu făină la  200°C, termostat 6-7, timp de  45 de minute. Lasă la răcit. 

2.Taie felii măslinele şi peştele. Într-un castron amestecă toate ingredientele: peşte, făină, praf de copt, ouă lapte, caşcaval,ulei, măsline . Pune în tavă de chec unsă cu ulei şi tapetată cu făină la  200°C, termostat 6-7, timp de  20 de minute.  Decorează cu roşii mici şi salată.

TIPS-URI

1

Roşiile uscate le-am făcut eu anul trecut. Puteti înlocui cu roşii proaspete, dar fără suc. Eu am pus şi o lingura de ketchup.

2

am pus si 2 castraveciori acri ca erau prin zona si un kapia murat. Cum ziceam, ce zace prin bucătărie, cămară, frigider!

Daca ti-a placut reteta noastra "Checuri sărate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulouri aperitiv cu sunca si masline