Cheescake cu jeleu de kiwi

de Gherca Daniela in Dulciuri, 6 Noi 2015 | 534 vizualizari

 

"pentru Saptamana barbatilor care gatesc", spun asta pentru ca nu este complicat deloc!

Este prima data când fac un cheescake si sunt foarte multumita de rezultat, foarte delicios si aromat! Il puteti incerca cu incredere!

 

INGREDIENTE

Crusta de biscuiti:

  • 300g biscuiti petit beure
  • 150g unt
  • 1 lingura de dulceata( de care aveti sau 1 lingura de zahar)

Crema de branza:

  • 300g crema de branza Philadelphia
  • 250g mascarpone
  • 100g zahar pudra
  • 3 oua mari
  • 4 linguri de faina
  • 100ml frisca lichida
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 kiwi taiate bucati

Pentru Jeleu:

  • 4 kiwi
  • 100ml suc exotic sau de portocala
  • 100ml apa
  • 50g zahar
  • esenta de vanilie
  • 2g de agar agar sau un plic de gelatina
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheescake cu jeleu de kiwi:

Pentru crusta: Dam biscuitii prin robot pana ii sfaramitam, apoi amestecam cu untul topit si lingura de dulceata. Punem compozitia intr-o tava detasabila de 24cm pe care o tapetam cu hartie de copt, iar pe fundul acesteia o invelim cu folie de aluminiu pentru a impiedica arderea crustei. Intindem usor cu mana toata compozitia pe suprafata tavii si o bagam la frigider.

Pentru crema de branza: Crema de branza, mascarponele, zaharul le mixam usor pana formam o pasta, adaugam pe rand ouale, apoi restul ingredientelor: frisca lichida, faina, coaja rasa de lamaie, mai mixam pana omogenizam toate ingredientele. La final adaugam bucatile de kiwi si le incorporam in compozitie cu ajutorul unei spatule.

Scoatem tava de la frigider si turnam compozitia rezultata. Dam tava la cuptor pentru cca. 40-50 minute. Cand este gata stingem aragazul si lasam tava in cuptor pana de raceste complet, pentru a nu scade brusc (eu am lasa-o pana a doua zi fara sa umblu la ea) .

Pentru jeleul de kiwi: Intr-un ibric am pus sucul, apa, zaharul, esenta de vanilie si plicul de agar agar, cand a dat in clocot am pus cele 4 kiwi date prin blender, le-am mai lasat pe foc 5 minute, apoi am stins focul. Dupa ce s-a racorit putin am turnat peste cheescake, iar cand jeleul s-a racit complet, l-am bagat la frigider pentru 3-4 ore pana cand jeleul s-a inchegat.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca folositi gelatina, o dizolvati conform instructiunilor de pe ambalaj si o turnati in compozitie cand este calduta;

2

In loc de frisca lichida puteti pune 2-3 linguri de smantana;

RETETA IN IMAGINI

Cheescake cu jeleu de kiwi-0
Cheescake cu jeleu de kiwi-1
Cheescake cu jeleu de kiwi-2
Cheescake cu jeleu de kiwi-3
Cheescake cu jeleu de kiwi-4
Cheescake cu jeleu de kiwi-5
Cheescake cu jeleu de kiwi-6
Cheescake cu jeleu de kiwi-7
Cheescake cu jeleu de kiwi-8
Cheescake cu jeleu de kiwi-9
Cheescake cu jeleu de kiwi-10
Cheescake cu jeleu de kiwi-11
Cheescake cu jeleu de kiwi-12
Cheescake cu jeleu de kiwi-13
Cheescake cu jeleu de kiwi-14
Cheescake cu jeleu de kiwi-15
Cheescake cu jeleu de kiwi-16
Cheescake cu jeleu de kiwi-17

COMENTARII (13)

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

06.11.2015, 21:57

mirela0911

mirela0911 1

07.11.2015, 09:26

Place!

dantes

dantes 1

10.11.2015, 11:41

delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!