Cheescake cu portocale

de Ela68 in Dulciuri, 16 Apr 2016 | 3907 vizualizari

 

O prajitura usor de preparat,  fara coacere  si extrem de racoroasa. Singurul inconvenient este faptul ca trebuie asteptat cateva ore pana ce crema este destul de ferma sa putem portiona. Ca si gust, putem asocia preparatul cu prajitura Fanta, made in Romania :).
 sursa :http://www.lacuocadentro.com/
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru baza :
  • 180 gr biscuiti cu cacao
  • 90 gr unt topit

Crema :

  • 450 gr branza ricotta
  • 200 gr smantana pentru frisca
  • 130 gr zahar pudra
  • 1 lingurita coaja de portocala rasa (bio)
  • 50 gr suc de portocale
  • 4 foi gelatina

Pentru glazura :

  • 250 gr suc de portocale
  • 60 gr zahar
  • 3 foi gelatina

Decor :

  • o felie de portocala
  • frunze de menta
  • floricele de liliac
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheescake cu portocale:

 1. Biscuitii se faramiteaza intr-un blender si se amesteca cu untul topit si racit. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu fund detasabil cu diametrul de 20 cm, se toarna amestecul si se preseaza cu o lingura, astfel incat sa fie distribuit in mod egal. Se lasa 30 minute la frigider.

2. Se mixeaza branza ricotta impreuna cu zaharul pudra, apoi se adauga frisca batuta separat si coaja de portocala. Foile de gelatina le lasam la inmuiat in apa rece, iar sucul de portocale il incalzim pe foc. Se da deoparte, se adauga gelatina si se amesteca pana la dizolvarea completa. Cand aproape s-a racit se toarna peste ricotta si se amesteca rapid cu ajutorul unui tel pana la inglobarea completa. Se toarna peste baza de biscuiti, se niveleaza si se lasa la frigider 4-5 ore. 

3.Pentru glazura, punem gelatina la inmuiat in apa rece. Separat, incalzim pe foc sucul de portocale impreuna cu zaharul si cand a ajuns aproape de punctul de fierbere, dam deoparte si combinam rapid cu gelatina stoarsa de apa. Lichidul se toarna caldut peste crema care este deja inchegata. Punem la frigider inca 3-4 ore. 

4. Scoatem inelul si hartia pergament si se decoram dupa imaginatie.

TIPS-URI

1

pentru ca glazura sa iasa perfect, crema trebuie sa fie intarita, alfel, patiti ca mine, se desprind bucatele din ea si intra in glazura. Nu deranjeaza la gust, doar la aspect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheescake cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

mirela0911 1

18.04.2016, 20:55

Plaaaaceeee!

RuxyRux 1

09.05.2016, 20:19

O minune

Ela68 1

10.05.2016, 11:37

Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca caramel