Cheescake cu visine

de Panacris in Dulciuri, 5 Ian 2013 | 1086 vizualizari

 

Tot din ciclul nimic nu se arunca ci se transforma;)

 

INGREDIENTE

  • fursecuri mixte cca. 1000 g. 
  • lapte 300 ml, 
  • unt 250 g, 
  • cacao 100 g, ·
  • lichior de soc sau visinata cca. 50 ml.
  • zahar pudra vanilinat 100 g, 
  • nuca macinata 5 linguri, 
  • coaja de lamaie,

Ptr umplutura. :

  • Visine congelate 300 g,
  • Branza dulce cremoasa 500 g,
  • Mascarpone 500 g,
  • Galbenus de ou 4 bucati,
  • Zahar pudra vanilinat 250 g,
  • Coaja de lamaie rasa,
  • Esenta de portocale ½ fiola,
  • Visine din visinata fara samburi 300g.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheescake cu visine:

 Fursecurile se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie, sau se dau prin masina de tocat carne. Se adauga laptele caldut, untul topit, cacaua si restul mirodeniilor, dupa gustul fiecaruia, framantandu-se pana se omogenizeaza toate ingredientele. Intr-o forma de tort cu peretii detasabili, se aseaza un strat ( cca. treisferturi din compozitie!) de din amestecul obtinut, apoi se pune la rece. Intre timp se amesteca branzeturile, cu zaharul si ouale, se asezoneaza de mirodenii, pana se obtine o crema omogena. Pe blatul de biscuit se imprastie visinile, apoi se toarna crema de branza, nivelandu-se usor. Deasupra se faramiteaza restul de blat si se orneaza dupa gust cu visine din visinat. Se da la rece cca. 3 ore inainte de servire.

Spor la treaba! 

 

TIPS-URI

1

fursecurile se pot inlocui cu biscuti

RETETA IN IMAGINI

Cheescake cu visine-0
Cheescake cu visine-1
Cheescake cu visine-2
Cheescake cu visine-3
Cheescake cu visine-4

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (20)

mena29

mena29 1

07.01.2013, 22:13

Imi place si vreau!

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

09.01.2013, 13:53

Foarte bine arata. O love cheesecake

Ubulika

Ubulika 1

10.01.2013, 19:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!