Cheese bread

de dentistutza in Piine, 8 Sep 2010 | 3865 vizualizari

 

Chifle sau painici bune la micul dejun sau alaturi de o supa crema de legume.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani lapte batut sau Sana
  • 1 pachet de unt moale (la temp. camerei)
  • 1 cana branza rasa .Eu am folosit telemea proaspata de oi
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 50 ml.lapte cald
  • faina cam 600 gr-cat sa iasa un aluat gros si aproape nelipicios
  • 1 cana branza frecata cu un ou pentru umplut
  • dupa gust chimen si susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheese bread:

Laptele batut se amesteca cu untul si branza rasa.Separat se face maiaua din drojdie,lapte cald,zahar si 2 linguri faina.Cand aceasta incepe sa creasca se amesteca in compozitie si apoi treptat se adauga faina framantand pana ce aluatul nu mai este lipicios.Se pune la frigider pentru 20 minute ca sa creasca.

Pe plansa infainata se pun bucati de aluat care se intind,se umplu cu cate o lingura de branza cu ou, se lipesc in forma dorita si se pun la crescut pe tava cuptorului acoperita cu hartie pentru copt. Se lasa cam 10 minute, se presara cu susan sau chimen si se coc la foc potrivit ( mai mare in primele minute) pana se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheese bread" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Miha 1

09.09.2010, 10:27

Pfff...calde cred ca sunt o nebunie!

dentistutza 1

09.09.2010, 12:38

deschideti geamul si feriti-va...vineeee...

lira 1

22.09.2010, 09:04

mama ce bine arata.... parca le vad aburinde

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine in vas roman