Cheeseburger

de Miha in Mancaruri cu carne, 6 Sep 2010 | 4022 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei usturoi
  • 1 ou
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura boia de ardei
  • 1 lingurita busuioc
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingura mustar
  • sare si piper
  • Pentru servire:
  • felii de cascaval
  • mustar si ketchup
  • castraveti murati
  • felii de rosii
  • cartofi prajiti
  • chifle din faina integrala
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheeseburger:

Urmand ghidul unui burger aproape perfect, am realizat niste burgeri minunati. Daaa, aproape perfecti. :)))

Pieptul de pui se toaca si se amesteca cu 2-3 linguri ulei de masline. Mai puteti pune putin ulei sau unt topit, daca vi se pare prea uscata.

Se amesteca intr-un castron carna tocata cu ceapa si usturoiul tocate marunt, otetul balsamic, mustarul, oul si condimentele. Se framanta pana se obtineo pasta bine legata.

Se intinde amestecul pe o folie alimentara unsa cu ulei, apoi cu o forma rotunda se decupeaza burgerii. Burgerii astfel obtinuti se pun pe un platou uns cu ulei si se dau la rece pentru cateva ore.

Intre timp se prajesc cartofii, rosiile se taie rondele si castravetii murati feliute. Chiflele se taie in doua.

Burgerii se frig pe gratarul incins la foc mediu, avnd grija sa nu se usuce prea tare. cand se intorc pe o parte se pun deasupra feliile de cascaval si se prajesc pana acesta incepe sa se topeasca.

Pe partea de jos a chiflelor se pun cativa cartofi prajiti, o felie de rosie, cate un burger cu branza, se unge cu mustar si ketchup, din nou rosii, castraveti murati si cartofi prajiti. Se acopera cu capacul chiflei.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Cheeseburger-0
Cheeseburger-1
Cheeseburger-2

COMENTARII (22)

Sylvia 1

13.09.2010, 10:21

Exact mareeee si buuun

Miha 1

13.09.2010, 10:33

Asa este. Dar la ora asta tot mai buna-i o cafea.

adry88 1

11.05.2011, 15:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04