Cheesecake

de Angelina_Elena in Dulciuri, 16 Iun 2012 | 4470 vizualizari

 

Reteta am gasit-o pe site-ul http://mayas-esprit.blogspot.ro:)

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 2 lingurite zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • un praf de sare
Umplutura:
  • 500 g branza dulce de vaci(sau crema de branza)
  • 100 ml frisca lichida(daca folositi crema de branza nu trebuie sa puneti frisca)
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 60 g amidon
  • coaja rasa de lamaie(optional)
  • un pliculet zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake:

Aluat:

Intr-un vas punem untul moale, oul, zaharul pudra si mixam amestecam bine cu mana. Se adauga faina si se framanta. Se formeaza o bila de aluat care se inveleste in folie alimentara si se pune 20 de minute la figider.

Umplutura:

Branza de vaci se pune intr-un caston, se adauga frisca lichida apoi mixam bine cu blenderul. In alt vas mixam spuma ouale cu zaharul si coaja de lamaie. Peste ouale mixate cu zahar si coaja de lamaie se aduga branza si se continua mixarea. Se adauga amidonul si zaharul vanilat si se omogenizeaza.

Aluatul rece se pune intre 2 bucati de hartie de copt si se intinde in forma rotunda.

Tapetam o tava cu hartie de copt si unt, apoi punem aluatul si nivelam marginile.

Se inteapa cu furculita din loc in loc si se da 5-10 minute la cuptorul preinalzit la 200°C pana se rumeneste usor. Se scoate tava din cuptor si se toarna umplutura. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se introduce din nou in cuptor pentru 20 minute tot la 200°C , descoperim apoi tava si coboram temperatura la 170°C si mai lasam inca 30 de minute pana se rumeneste deasupra.

Se lasa la racit, apoi se scoate din forma si se aseaza pe un platou. Se serveste cu fructe, simpla, cu topping de fructe sau pudrata cu zahar.

Va doresc pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura nemteasca cu coacaze rosii