Cheesecake

de adnas54 in Dulciuri, 9 Mar 2010 | 8863 vizualizari

 

Chessecake-ul, este un desert delicios si fin, fabricat pe baza de brânza ( ricotta). Este mai mult o crema, decât un tort.
Cheesecake-ul fara coacere este un desert foarte uso, in care gelatina este un ingredient obligatoriu.

 

INGREDIENTE

  • Blatul:   
  • * 250 gr. biscuiti    
  • * 125 gr. unt sau margarita topita   
  • * 1 ½ lingurita extract de vanilie   
  • * coaja de rasa de lamaie
  • Crema de branza   
  • * 300 gr. brânza moale   
  • * 1 plic puding de vanilie   
  • * 500 ml. lapte   
  • * 3 lg. zahar    
  • * 10 gr. gelatina   
  • * 250 gr. smântâna    
  • * 100 gr. migdale maruntite
  • Decor:       
  • * 1 punga de zmeura confiata   
  • * 1 cutie mica de mandarine
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake:

Biscuiti se zdrobesc si se amesteca cu untul topit. Se adauga esentele de vanilie si lamaie, iar daca va plac (eu pun de migdale).

Acest amestec se preseaza pe fundul unei forme cu bordul detasabil si se pune la frigider.



Gelatina se inmoaie in 3-4 linguri de apa rece. Se face un pudding clasic de vanilie, dupa instructiunile de pe plic.


Branza se pune intr-un bol, se mixeaza, adaugand treptat pudingul, nici cald nici rece si gelatina, pe care am incalzit-o fara sa ajunga la fiebere. La urma se bate ferm si smantana de frisca. Daca folositi smantana neindulciata, dupa gust, mai adaugati 1-2 linguri de zahar. Daca aveti frisca, hulala de exemplu, nu mai este nevoie.


Crema rezultata are o consistenta moale in aceasta faza. Se toarma in forma peste biscuiti si se da la frigider pentru minim 3 ore, de preferat pana a doua zi. Cand este intarita crema, se despride bordul detasabil si se orneaza cu mure si mandarine, sau orice alte fructe va plac si le aveti in casa.

Daca nu ornati si lasati simplu, atunci cand serviti, puteti sa folositi un topping. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cheesecake 21211
retete culinare - Cheesecake 21212
retete culinare - Cheesecake 21213

COMENTARII (10)

ana 1

10.03.2010, 20:35

Ce bie arata ,de buna stiu ca-i foarte buna

adnas54 1

13.03.2010, 00:07

Multumesc si va sarut.

elena1988 1

22.03.2011, 09:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

ieri la 22:27

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

de Rocsi 9

Tortellini cu...

ieri la 20:28

Prajitura cu morcovi, nuci si afine

Prajitura cu...

ieri la 13:10