Cheesecake

de alldayspice in Prajituri, 7 Oct 2014 | 884 vizualizari

 

Un cheesecake simplu si delicios

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaci
  • 3 oua medii,
  • 80 g zahar pudra,
  • 100 g biscuiti,
  • 30 g miez de nuca,
  • 70 g unt, semintele de la o pastaie de vanilie,
  • scortisoara,
  • coaja de la 1/2 lamaie,
  • 200 ml frisca lichida,
  • 1 lingura amidon.
  • 120 ml frisca lichida
  • 1 lingura de miere
  • 80 g ciocolata neagra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake:

Am maruntit in robot biscuitii+nucile, am adaugat scortisoara, untul topit, am omogenizat, dupa care am tapetat baza unei tavi de 20 cm, cu acest amestec. Am dat la rece cca 30 minute.

 

Intr-un bol am pus branza, zaharul, ouale, vanilia, scortisoara, coaja de lamaie, am omogenizat dupa care am turnat frisca lichida si amidonul. Se amesteca bine de tot se toarna amestecul in forma si se pune la copt, la bain marie cum am spus si mai su,s cca 1h si 30  minute la 180 C. Acum depinde de fiecare cuptor in parte si de diminesiunile tavii folosite.

Bain marie = punem tava cu cheesecake intr-o tava mai inalta si turnam apa clocotita pana pe la mijlocul formei.

 

Se lasa la racit, de preferat, pana a doua zi si se orneaza cu ciocolata (120 ml frisca lichida se aduce la pctul de fierbere dupa care se adauga 1 lingura de miere si 80 g ciocolata neagra. Se lasa 1-2 minute dupa care se omogenizeaza).

Cheesecake-ul se pune pe un gratar si se toarna ciocolata exact pe centrul acestuia. Se va observa ca aceasta tinde spre margini si va acoperi intreg cheesecake-ul.

Servit alaturi de capsune sau orice alt fel de fruct e minunat de bun. 

 

RETETA IN IMAGINI

Cheesecake-0
Cheesecake-1

COMENTARII (5)

Rocsi

Rocsi 1

07.10.2014, 21:11

Mmm, ce bun!

dantes

dantes 1

08.10.2014, 07:01

Delicios!

Raluca57

Raluca57 1

08.10.2014, 08:10

Super!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!