Cheesecake "After eight"

de Mihaela11_jo in Prajituri, 22 Apr 2013 | 4587 vizualizari

 

Laura Adamache a aniversat 5 ani de blog cu o reteta foarte apetisanta, aromata si racoritoare.
Pe mine m-a "ispitit" imediat!
Multumesc draga Laura pentru retetele minunate cu care ne inspiri si La Multi Ani! blogului tau.
http://www.lauraadamache.ro/2013/03/cheesecake-after-eight.html#
As dori sa am mai mult timp sa decorez prajiturile la fel de frumos ca tine.

 

INGREDIENTE

  • Blatul de biscuiti
  • 200 g biscuiti digestivi
  • 125 g unt
  • 2 linguri zahar brun
  • Crema mousse de ciocolata
  • 125 g ciocolata amara
  • 5 g gelatina
  • 125 ml frisca lichida + 1 lingura de zahar
  • 25 ml frisca lichida
  • 2 linguri de lapte
  • Crema mousse de menta
  • 375 g branza cremoasa Philadelphia
  • 150 ml sirop de menta
  • 90 ml frisca lichida
  • 8 g gelatina
  • 4 linguri lapte
  • esenta de menta
  • colorant alimentar verde(optional)
  • Glazura de ciocolata alba
  • 200 g ciocolata alba
  • 150 ml frisca lichida
  • 4 g gelatina
  • 2 linguri de lapte
  • Pentru decor
  • 1 cutie de ciocolata “After eight”
  • frunze de menta proaspata
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake "After eight":

Blatul de biscuiti

Se topeste  untul la cuptorul cu microunde si se lasa se raceasca.

Se mixeaza  biscuitii in blender, adaugam zaharul, untul topit si mixam pana cand obtinem un aluat sfaramicios.

Punem aluatul intr-o forma detasabila de 22 cm diametru si il presam bine cu o lingura.

 Se lasa la rece  in frigider pentru 30 de minute.

Crema mousse de ciocolata

Se pune gelatina la inmuiat in 2 linguri de lapte rece timp de  5minute.

Topim ciocolata taiata in bucatele mai mici pe baie de aburi impreuna cu 25 ml de frisca lichida si avem mare grija sa nu fiarba absolut deloc.

Se da deoparte si se adauga  gelatina ; se amesteca bine sa se omogenizeze crema si apoi lasam ciocolata sa se raceasca putin .

Se mixeaza bine 125 ml de frisca lichida cu o lingura de zahar si se adauga treptat in crema de ciocolata.

Crema astfel obtinuta se intinde pe blatul de biscuiti si se da din nou la frigider 30 de minute.

Crema mousse de menta

Se inmoaie gelatina in 4 linguri de lapte rece 5 minute.

Se amesteca branza crema cu siropul de menta si cateva picaturi de esenta de menta pana se omogenizeaza.

Se bate frisca lichida cu mixerul .

Gelatina se topeste in cuptorul cu microunde 25 de secunde si se lasa sa se raceasca putin.

Se amesteca apoi cu cateva linguri din crema de branza si menta;se adauga apoi la restul cremei de branza si se amesteca bine , pana la omogenizare.

Se adauga treptat la aceasta crema frisca batuta.

Se pune peste crema de ciocolata si se da la rece la frigider pentru cel putin 1 ora.

Glazura de ciocolata alba

Se inmoaie gelatina in 2 linguri de lapte rece 5 minute.

Ciocolata alba se taie in bucatele mai mici si se pune sa se topeasca pe baie de aburi impreuna cu frisca lichida, avand grija sa nu fiarba.

Se ia de pe foc si se adauga gelatina topita la microunde 20 de secunde, amestecand pana la omogenizare.

Se scoate prajitura din tava si se aseaza pe un gratar deasupra unei tavi.

Cand glazura s-a racit se toarna peste prajitura;daca nu a acoperit complet prajitura se ia din glazura scursa in tava si se retoarna.

Se decoreaza dupa gust.

Eu am imbracat marginile prajiturii cu bucati de ciocolata”After eight” si am lasat-o la frigider pana la consumare( minimum 1 ora).

Se presara cu frunze de menta proaspata inainte de servire.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Laura Adamache a folosit o forma de tort cu diametrul de 18 cm; eu am avut o forma de 22 de cm si a iesit bine.

2

Nu am folosit colorant alimentar la crema de menta; mi s-a parut suficienta culoarea data de siropul de menta.Daca doriti o culoare mai intensa se pot adauga cateva picaturi de colorant alimentar verde.

3

Siropul de menta l-am cumparat de la Carrefour.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cheesecake "After eight" 221682
retete culinare - Cheesecake "After eight" 221683
retete culinare - Cheesecake "After eight" 221684
retete culinare - Cheesecake "After eight" 221685
retete culinare - Cheesecake "After eight" 221686
retete culinare - Cheesecake "After eight" 221687
retete culinare - Cheesecake "After eight" 221688
retete culinare - Cheesecake "After eight" 221689
retete culinare - Cheesecake "After eight" 221690
retete culinare - Cheesecake "After eight" 221691
retete culinare - Cheesecake "After eight" 221692
retete culinare - Cheesecake "After eight" 221693
retete culinare - Cheesecake "After eight" 221694
retete culinare - Cheesecake "After eight" 221695
retete culinare - Cheesecake "After eight" 221696
retete culinare - Cheesecake "After eight" 221697
retete culinare - Cheesecake "After eight" 221698
retete culinare - Cheesecake "After eight" 221699
retete culinare - Cheesecake "After eight" 221700
retete culinare - Cheesecake "After eight" 221701

COMENTARII (29)

Krystyan Trendy 1

05.11.2013, 09:02

minunat

Lia_ 1

07.01.2014, 22:09

favorite!

babi5 1

14.12.2014, 14:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!