Cheesecake Brownies - Negresa cu branza

de Corinuta in Prajituri, 1 Mai 2014 | 4637 vizualizari

 

Avem cam multa ciocolata pe stoc sub diverse forme, ramasa de la Craciun si de la Pasti:))) Si ma tot gandeam ce sa fac cu ea si cu branza din frigider, iar cand dadui o cautare pe net, ce sa vezi mi-a aparut bunatatea asta! Bineinteles ca nu mi-a iesit ca la sursa, ca asa patesc eu cand ma stradui prea tare, dar sa stiti ca prajitura e super buna!

 

INGREDIENTE

Pentru brownies:

  • 135 g ciocolata cu lapte sau neagra
  • 180 g unt
  • 100 g zahar
  • 70 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 3 oua

Pentru topping:

  • 350 g crema de branza sau quark
  • 5 linguri zahar pudra
  • 1 ou + 1 galbenus
  • 1 fiola esenta vanilie sau 1 plic zahar vanilat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake Brownies - Negresa cu branza:

Ciocolata rupta bucatele se topeste impreuna cu untul pe aburi sau la microunde. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca putin, cat sa nu fie fierbinte. Se adauga zaharul si se amesteca bine pana se topeste, apoi adaugam ouale pe rand, cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Amestecul trebuie sa fie lucios si omogen.  

La final se adauga faina amestecata cu cacaua, cate o lingura pe rand amestecand bine dupa fiecare, sa nu ramana cocoloase. Intr-o forma de tort cu margini detasabile unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitia de brownies.

Crema de branza se amesteca bine cu ouale, zaharul si esenta de vanilie. Se toarna in tava cate o lingura, pe rand, din compozitia de branza, dinstribuind-o uniform peste tot, apoi cu ajutorul unui cutit sau cu o spatula amestecam putin cele doua compozitii (eu am amestecat un pic cam mult, asa ca nu faceti ca mine).

Se da tava la cuptorul preincalzit si se coace aprox. 35 de minute la 180 grade. Se verifica cu ajutorul unui cutit daca este coapta (cutitul trebuie sa iasa curat din aluat) iar marginile cheesecakeului trebuie sa fie usor maronii. Daca se umfla putin la copt sa nu va speriati, dupa ce scoateti din cuptor prajitura se va lasa inapoi.

Se lasa pe un gratar sa se raceasca complet, se scoate din forma, se indeparteaza hartia de copt si se portioneaza dupa plac! Cu siguranta o sa mai fac, nu te mai poti opri din mancat, atat e de buna!

Pofta mare si spor la prajiturit!

Sursa

 

TIPS-URI

1

daca aveti ciocolata neagra cu procent mare de cacao de peste 70% nu mai trebuie sa adaugati cacao

2

daca doriti sa va creasca mai mare prajitura puteti pune si o lingurita de praf de copt in aluat. Eu nu am pus, am vrut sa-mi iasa o negresa densa si onctuoasa, dar cuptorul din pacate imi joaca feste

3

in reteta originala scria de 150 de grame de zahar, am taiat din el, credeti-ma e destul de dulce si asa, dar cred ca depinde de gustul fiecaruia

4

optional si daca aveti, puteti pune 2 linguri de lichior Baileys in aluat si inca 2 in crema de branza si-o sa aveti o prajitura irlandeza :)

RETETA IN IMAGINI

Cheesecake Brownies - Negresa cu branza-0
Cheesecake Brownies - Negresa cu branza-1
Cheesecake Brownies - Negresa cu branza-2
Cheesecake Brownies - Negresa cu branza-3
Cheesecake Brownies - Negresa cu branza-4
Cheesecake Brownies - Negresa cu branza-5
Cheesecake Brownies - Negresa cu branza-6
Cheesecake Brownies - Negresa cu branza-7
Cheesecake Brownies - Negresa cu branza-8
Cheesecake Brownies - Negresa cu branza-9
Cheesecake Brownies - Negresa cu branza-10
Cheesecake Brownies - Negresa cu branza-11
Cheesecake Brownies - Negresa cu branza-12

COMENTARII (41)

Andreea Caroline 1

02.05.2014, 18:36

Nu stiu cine e mai dulce...prajitura sau minunea mica din poze

Corinuta 1

02.05.2014, 22:12

Andreea, stii tu bine!

MIUTA 1

03.05.2014, 19:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04