Cheesecake cafe au lait

de Poliana in Prajituri, 5 Iun 2012 | 2008 vizualizari

 

Cheesecake-ul este unul dintre deserturile mele preferate, si desi nu e cu ciocolata imi place enorm. Are o textura fina, cremoasa, si poti sa-l combini cu ce doresti. De data aceasta am ales o combinatie fatala pentru mine: cafe au lait. E foaaarte gustos, cu gust delicat de cafea, un strop de lapte, si multa branza cremoasa :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru baza de biscuiti aveti nevoie de:
  • 300 gr biscuiti digestivi (biscuitii i-am facut eu de casa, reteta vine in curand :P)
  • 150 gr unt
  • ½ lingurita scortisoara
  • 1 lingura cafea instant
  • 2 lg zahar (optional)
  • Umplutura
  • 750 gr crema de branza
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr zahar brun
  • 4 oua
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingura cafea instant
  • ¼ cana lapte
  • 2 lg unt
  • 1/3 cana nuci macinate
  • Topping
  • 1/3 cana nuci macinate
  • 50 gr cioco
  • 100 ml smantana
  • 1 lingura cafea instant
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cafe au lait:

Incepem cu baza. Punem robotul la treaba, sau sucitorul, cum preferati. Ideea e sa obtinem niste biscuiti macinati fin, peste care sa putem turna untul topit, apoi cafeaua si scortisoara. Se amesteca bine pana la omogenizare. Se pregateste o forma de 24 cm, se unge cu putin unt, iar la baza se pune un cerc de hartie de copt cu acelasi diametru. Se da forma la frigider pana preparam umplutura.

Branza se mixeaza 3 minute cu zaharul la viteza medie, se adauga ouale pe rand si se amesteca cate 1 minut dupa fiecare. Untul se topeste cu 4 lg lapte apoi se adauga cafeaua, se lasa putin la racit. In compozitia de branza adaugam laptele si alunele, apoi compozitia cu cafea, omogenizam si o punem peste baza de biscuiti. Dam la cuptorul preincalzit la 160 grade pentru aproximativ o ora.

Pentru topping: Smantana se incalzeste la foc foarte mic, se adauga ciocolata si lingura de cafea, apoi amestecam bine de tot pana la omogenizare. Vom obtine un sirop delicios de ciocolatos cu aroma de cafea. E belea! :)))

Cheesecake-ul se lasa la racit la temperatura camerei pentru doua ore, dupa care se lasa la frigider pentru cel putin 6 ore. Fiecare felie se orneaza cu glazura de cafea si nuca macinata dupa preferinta.

Singurul inconvenient la cheesecake-ul asta este faptul ca se termina prea repede :D, in rest nu am nimic de comentat. Cu cate feliute va servesc? :)

 

RETETA IN IMAGINI

Cheesecake cafe au lait-0
Cheesecake cafe au lait-1
Cheesecake cafe au lait-2

COMENTARII (33)

Poliana

Poliana 1

07.06.2012, 09:09

Va multumesc mult pentru comentarii si aprecieri Am cate-o portie pentru fiecare!

Ina

Ina 1

11.06.2012, 21:29

cat de bine arata!

Poliana

Poliana 1

11.06.2012, 21:44

Multumesc Ina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24