Cheesecake cafe au lait

de Poliana in Prajituri, 5 Iun 2012 | 4590 vizualizari

 

Cheesecake-ul este unul dintre deserturile mele preferate, si desi nu e cu ciocolata imi place enorm. Are o textura fina, cremoasa, si poti sa-l combini cu ce doresti. De data aceasta am ales o combinatie fatala pentru mine: cafe au lait. E foaaarte gustos, cu gust delicat de cafea, un strop de lapte, si multa branza cremoasa :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru baza de biscuiti aveti nevoie de:
  • 300 gr biscuiti digestivi (biscuitii i-am facut eu de casa, reteta vine in curand :P)
  • 150 gr unt
  • ½ lingurita scortisoara
  • 1 lingura cafea instant
  • 2 lg zahar (optional)
  • Umplutura
  • 750 gr crema de branza
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr zahar brun
  • 4 oua
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingura cafea instant
  • ¼ cana lapte
  • 2 lg unt
  • 1/3 cana nuci macinate
  • Topping
  • 1/3 cana nuci macinate
  • 50 gr cioco
  • 100 ml smantana
  • 1 lingura cafea instant
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cafe au lait:

Incepem cu baza. Punem robotul la treaba, sau sucitorul, cum preferati. Ideea e sa obtinem niste biscuiti macinati fin, peste care sa putem turna untul topit, apoi cafeaua si scortisoara. Se amesteca bine pana la omogenizare. Se pregateste o forma de 24 cm, se unge cu putin unt, iar la baza se pune un cerc de hartie de copt cu acelasi diametru. Se da forma la frigider pana preparam umplutura.

Branza se mixeaza 3 minute cu zaharul la viteza medie, se adauga ouale pe rand si se amesteca cate 1 minut dupa fiecare. Untul se topeste cu 4 lg lapte apoi se adauga cafeaua, se lasa putin la racit. In compozitia de branza adaugam laptele si alunele, apoi compozitia cu cafea, omogenizam si o punem peste baza de biscuiti. Dam la cuptorul preincalzit la 160 grade pentru aproximativ o ora.

Pentru topping: Smantana se incalzeste la foc foarte mic, se adauga ciocolata si lingura de cafea, apoi amestecam bine de tot pana la omogenizare. Vom obtine un sirop delicios de ciocolatos cu aroma de cafea. E belea! :)))

Cheesecake-ul se lasa la racit la temperatura camerei pentru doua ore, dupa care se lasa la frigider pentru cel putin 6 ore. Fiecare felie se orneaza cu glazura de cafea si nuca macinata dupa preferinta.

Singurul inconvenient la cheesecake-ul asta este faptul ca se termina prea repede :D, in rest nu am nimic de comentat. Cu cate feliute va servesc? :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cafe au lait" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (33)

Poliana 1

07.06.2012, 09:09

Va multumesc mult pentru comentarii si aprecieri Am cate-o portie pentru fiecare!

Ina 1

11.06.2012, 21:29

cat de bine arata!

Poliana 1

11.06.2012, 21:44

Multumesc Ina

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cheescake Tiramisu reteta