Cheesecake cu afine si ciocolata alba

de Miha in Prajituri, 14 Ian 2014 | 3247 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru baza:
  • 1 galbenus
  • 100 g unt
  • 50 g zahar
  • 1 lingura zahar aromat cu lamaie
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza grasa de vaci
  • 100 g zahar
  • 1 lingura zahar aromat cu lamaie
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 4 oua
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • afine
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu afine si ciocolata alba:

Baza:

Intr-un castron punem faina. Facem o gaura in mijloc si punem untul rece, taiat cubulete, zaharul, galbenusul, praful de copt si un praf de sare. Amestecam repede cu varful degetelor, apoi framantam un aluat elastic si omogen. Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider pentru 1 ora.

Daca este necesar, in functie de tipul de faina folosit,  adaugati putin lapte rece pentru a “lega” aluatul.

Umplutura:

Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit.

Intr-un castron mixam branza de vaci cu zaharul si ouale, adaugate cate unul, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam ciocolata alba topita.

Aluatul il intindem intr-o tava cu inel detasabil (20 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Turnam deasupra crema de branza si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 1 ora, pana prajitura incepe sa se rumeneasca usor. Lasam sa se raceasca bine in tava, scoatem inelul detasabil si dam la frigider pentru vreo 2 ore.

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu smantana pentru frisca. Omogenizam si lasam la racit.

Dupa ce s-a racit turnam peste prajitura cu branza si acoperim cu un strat generos de afine.

Pofta buna si numai bine la toti!

 

RETETA IN IMAGINI

Cheesecake cu afine si ciocolata alba-0
Cheesecake cu afine si ciocolata alba-1
Cheesecake cu afine si ciocolata alba-2

COMENTARII (27)

Panacris

Panacris 1

03.04.2014, 20:17

Delicioasă!

Miha

Miha 1

03.04.2014, 21:37

Alexandra Elena

Alexandra Elena 1

26.04.2014, 15:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24