Cheesecake cu aroma de portocale si gem de coacaze

de alilianaa in Dulciuri, 3 Ian 2016 | 642 vizualizari

 

Nu este aspectos, dar de aromat si bun..nu va spun!!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 180- 200 g biscuiti,
  • 100 g unt
  • Crema:
  • 2 cutii ricotta,
  • o cutie mascarpone,
  • 4 oua,
  • 140 g zahar,
  • 2 linguri amidon,
  • coaja si zeama de la o portocala
  • Ornare:
  • 4 linguri gem de coacaze,
  • 40 g ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu aroma de portocale si gem de coacaze:

Blatul: biscuitii si untul se amesteca in robot bine, pana incep sa se lege.  Se tapeteaza o forma rotunda cu marginile detasabile cu aceasta compozitie si se preseaza si se niveleaza bine.( eu am ales sa pun si hatie de copt intrucat forma mea are mici imperfectiuni). Se da tava la rece cca 20 minute. Intre timp se face compozitia de branza. Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul foarte bine pana dizolvarea zaharului, se adauga ricotta, se mixeaza, se adauga mascarpone, se mixeaza. Scoatem telurile adaugam amidonul lingura cu lingura si omogenizam. Adaugam coaja si sucul de portocala. Acasta compozitie o punem in tava peste bicuiti. Introducem tava la copt pentru 30-40 minute. Eu am incercat si cu scobitoarea. Lasam tava in aragaz cu usa intredeschisa pentru 15 minute. Cand prajitura s-a racit ( in mijloc se va lasa putin) adaugam gemul de coacaze  si pe margine putina ciocolata topita. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cheesecake cu aroma de portocale si gem de coacaze 420677
retete culinare - Cheesecake cu aroma de portocale si gem de coacaze 420678
retete culinare - Cheesecake cu aroma de portocale si gem de coacaze 420679
retete culinare - Cheesecake cu aroma de portocale si gem de coacaze 420680
retete culinare - Cheesecake cu aroma de portocale si gem de coacaze 420681

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (25)

reisnaor_2006 1

04.01.2016, 20:19

un deliciu

alilianaa 1

04.01.2016, 20:20

multumesc !

Xandrinne 1

05.01.2016, 08:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S