Cheesecake cu avocado si crema de fistic

de simona72 in Prajituri, 11 Mai 2015 | 3921 vizualizari

 

Mi-a placut tare mult reteta Oanei de chesecake cu avocado si am zis ca neaparat trebuie sa probez reteta. Nu a iesit crema de branza asa de verde ca a ei pentru ca am folosit doar 1 bucata de avocado, iar ca plus am adaugat, tot verde, crema de fistic. Multumesc pentru reteta Oana! Sa trimiti si la mine pozarul ala:))))
http://www.bucataras.ro/retete/cheesecake-cu-avocado-si-caramel-cu-lime-70165.html

 

INGREDIENTE

  • pentru crusta:
  • 300 g biscuiti digestivi
  • 70 g unt topit
  • 70 ml lapte de cocos sau de vaca
  • 1 lingura miere
  • pentru crema de branza cu avocado:
  • 500 gr branza dulce de vaci
  • 1 avocado bine copt
  • sucul si coaja de la 1 limeta
  • 4-5 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura amidon alimentar

  • pentru crema de fistic:
  • 150 g fistic
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura amidon
  • 2-3 linguri zahar
  • pentru decor:
  • 70 gr ciocolata alba
  • 1 lingura unt
  • fistic taiat grosier
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu avocado si crema de fistic:

Pentru crusta: zdrobim biscuitii in robotul de bucatarie. Peste ei adaugam ultul topit, laptele si mierea. Amestecam cu o spatula in compozitie. Intr-o tava rotunda cu inel detasabil si unsa cu unt punem compozitia de biscuiti. O distribuim uniform si apasam usor cu dosul unei linguri pentru a aseza cat mai uniform blatul din biscuiti.

Pentru crema de branza cu avocado: taiem avocado in doua, inlaturam samburele si cu o lingurita extragem pulpa. Punem in robotul de bucatarie avocado, stoarcem zeama de la jumatate de limeta si pasiram bine fructul. Adaugam branza si continuam sa pasiram pana obtinem o pasta fina si cremoasa de branza. Adaugam zaharul, galbenusurile, smantana, amidonul si coaja de limeta. Pornim robotul si lasam 2-3 minute pana ingredientele sunt bine amestecate si cremoase. Gustam si mai adaugam sau nu zeama de limeta. Turnam compozitia de branza peste cea de biscuiti, o distribuim uniform, trantim usor de masa tava cu cheesecak-ul sa nu ramana goluri de aer si dam tava la cuptorul incins la 150-160 grade 1 ora. Lasam sa se raceasca complet.

Pentru crema de fistic:punem fisticul in robotul de bucatarie si-l maruntim bine de tot. Adaugam trepata cate putin din smantana pentru frisca(rece) si lasam pana fisticul este bine maruntit si devine cremos. Adaugam galbenusurile si amidonul si mai dam cateva pulsatii robotului cat sa se amestece ingredientele. Intr-o craticioara cu fund dublu punem la fiert laptele cu zaharul. Cand da in clocot il dam deoparte. Turnam cate putin din laptele fierbinte peste crema de fistic, amestecam cu un tel tip para pana am terminat tot laptele de turnat. Transferam compozitia inapoi in oala cu fund dublu, punem pe foc, amestecam mereu cu telul si lasam crema pe foc pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci. Lasam sa se raceasca si punem crema peste cheesecak-ul rece. Peste crema punem o folie alimentara, sa nu prinda pojghita si dam tava la frigider pentru 2-3 ore. Inlaturam folia si inelul detasabil si ornam cu ciocolata topita pe baie de aburi amesteca cu putin unt. La final presaram putin fistic taiat grosier. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

mariti cantitatea de zahar daca nu vi se pare dulce

2

daca doriti sa obtineti o crema si mai fina de fistic, dupa ce l-ati maruntit si amestecat cu smantana lichida il puteti strecura sa inlaturati eventualele bucatele mai mari ramase

3

avocado din crema de branza nu se simte la gust...daca doriti mai puteti adauga inca un fruct de avocado pentru o culoare mai verde a cremei

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu avocado si crema de fistic" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake Souffle- Reteta cu Nr. 100