Cheesecake cu banane si frisca - La multi ani Gaby!!!

de Corinuta in Torturi, 6 Sep 2016 | 585 vizualizari

 

V-ati prins ca e dedicat, asa ca nu-mi cereti, nu impart la nimeni, stiti cum a zis cineva: daca va place, va faceti! :))


O prajitura racoroasa cu 3 creme, facuta la rece, numai rabdare sa aveti, sa-l lasati suficient la frigider.

 

INGREDIENTE

Pentru crusta de biscuiti:

  • 300 g biscuiti
  • 100 g unt

Pentru crema de branza:

  • 500 g branza dulce de vaci
  • 125 g mascarpone
  • 3 linguri smanatana lichida ptr frisca
  • 3 sau 4 linguri zahar

Pentru crema de budinca:

  • 1 plic budinca de banane sau vanilie
  • 4 linguri zahar
  • 400 ml lapte
  • 100 g unt
  • 3 banane

Pentru crema de frisca:

  • 500 ml frisca lichida
  • 125 g mascarpone
  • 3 - 4 linguri zahar

Pentru topping:

  • 3-4 biscuiti maruntiti
  • cateva piscoturi rotunde
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu banane si frisca - La multi ani Gaby!!!:

Pentru blat: se zdrobesc biscuitii si se amesteca cu untul topit, apoi se toarna totul intr-o forma de tort rotunda cu margine detasabila si diametrul de 26 cm. Se niveleaza frumos cu o lingura sau cu fundul unul pahar si se da la rece. Daca vi se pare compozitia prea sfaramicioasa(in functie de ce biscuiti gasiti) mai puteti adauga 50 g de unt topit sau 3-4 linguri cu lapte.

Apoi pregatim budinca, ca sa aiba timp sa se raceasca. Punem laptele la fiert, amestecam zaharul cu praful de budinca si cateva linguri de lapte si dupa ce omogenizam turnam totul peste laptele cald. Fierbem putin pana se ingroase, apoi luam de pe foc si adaugam untul. Dupa ce am amestecat bine, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Pentru crema de branza: mixam mascarponele cu frisca si zaharul. Eu am folosit mixerul vertical. Adaugam pe rand cate o lingura de branza dulce, pana mixam toata cantitatea. Daca va place, preparati un plic de gelatina si adaugati, o sa fie crema mai teapana.Turnam totul in tava peste "blat" si nivelam frumos, apoi dam inapoi la frigider.

Bananele se decojesc si se feliaza, apoi se aseaza peste crema de branza. Peste ele turnam budinca si nivelam din nou si dam la frigider.

Frisca lichida(eu iau neandulcita) si mixeaza 2-3 minute la viteza maxima. Se adauga zaharul in ploaie si mixam pana se topeste, iar la sfarsit adaugam mascarponele. Ca sa nu formeze cocoloase, eu amestec mascarponele cu 2-3 linguri frisca lichida, apoi il adaug la frisca batuta.

Frisca se aseaza deasupra peste budinca si nivelam frumos din nou. Apoi lasam totul la frigider minim 3 ore sau de pe o zi pe alta.

Inainte de servire, presaram biscuitii zdrobiti, iar deasupra ornam cu frisca sau piscoturi, sau cu fructe.

La multi ani Gabytzu! 

 

TIPS-URI

1

putem inlocui bananele cu alte fructe preferate: zmeura, mure, capsuni etc. De asemenea putem orna prajitura cu ele.

RETETA IN IMAGINI

Cheesecake cu banane si frisca - La multi ani Gaby!!!-0
Cheesecake cu banane si frisca - La multi ani Gaby!!!-1
Cheesecake cu banane si frisca - La multi ani Gaby!!!-2
Cheesecake cu banane si frisca - La multi ani Gaby!!!-3
Cheesecake cu banane si frisca - La multi ani Gaby!!!-4

COMENTARII (30)

Rux

Rux 1

10.09.2016, 23:32

Minunat!

mihaelar63

mihaelar63 1

13.09.2016, 17:32

Wow !!!

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

01.10.2016, 11:10

la cum arata sigur este extra delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!