Cheesecake cu brânză Ricotta

de Zamfira in Dulciuri, 30 Iul 2016 | 413 vizualizari

 

Ricotta este un sortiment de brânză produsă în Italia, se aseamănă cu urda produsă în România, cu deosebirea că aceasta se fabrică din zerul rămas de la fabricarea cașului.


Încercăm o nouă reţetă? Vă propun un cheesecake ce are la bază ricotta, iar fructul ce-i va domina gustul …. căpşuna.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ricotta
  • 250 ml frişcă naturală
  • 100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 50 g zahăr pudră
  • 400 ml iaurt greces de afine
  • 2 pliculeţe gelatină
  • 700 g căpşuni proapete parfumate
  • 1,5 pachete de pişcoturi
  • 2 esenţe de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu brânză Ricotta:

Batem frişca naturală şi o lăsăm la rece în frigider. 

Omogenizăm ricotta cu zahărul pudră, iaurtul de fructe.

Spălăm şi scurgem de apă căşunile.Mărunţim jumătate din căpşuni pentru a le omogeniza în cremă, cealaltă jumătate de căpşuni le tăiem doar în două, ele vor servi la ornat pe lateral şi deasupra cheesecake-ului.

Adăugăm în crema de ricotta cele două pliculeţe de gelatină, conform instrucţiunilor de pe plic, adăugăm frişca şi căpşunile mărunţite.Într-o tavă de tort cu margine detaşabilă vom aşeza pişcoturile şi le vom stropi cu cele 2 esenţe de rom amestecate cu 30 ml apă.

Aşezăm jumătăţile de căpşuni pe marginea tăvii, punem crema şi nivelăm. Ornăm deasupra cu căpşunile rămase.

Timp de aştepare 6-7 ore, la rece în frigider.

 

RETETA IN IMAGINI

Cheesecake cu brânză Ricotta-0
Cheesecake cu brânză Ricotta-1
Cheesecake cu brânză Ricotta-2
Cheesecake cu brânză Ricotta-3
Cheesecake cu brânză Ricotta-4
Cheesecake cu brânză Ricotta-5
Cheesecake cu brânză Ricotta-6
Cheesecake cu brânză Ricotta-7
Cheesecake cu brânză Ricotta-8
Cheesecake cu brânză Ricotta-9
Cheesecake cu brânză Ricotta-10
Cheesecake cu brânză Ricotta-11

COMENTARII (20)

anca_rm

anca_rm 1

01.08.2016, 09:28

miki_a

miki_a 1

02.08.2016, 08:51

Ce bunatate ai facut!

Zamfira

Zamfira 1

02.08.2016, 17:10

Multumesc mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!