Cheesecake cu cacao

de Brindusa in Prajituri, 19 Feb 2011 | 5498 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 200 g biscuiti
  • 50 g nuca
  • 120 g unt topit

Pentru crema

  • 2 cutii mici de branza Philadelphia (250 g in total)
  • 2 cutii branza tip Fagaras (cam 300 g in total, poate fi si mai mult)
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 2 linguri esenta naturala de vanilie
  • 100 g cacao neagra

Pentru glazura

  • 100 g ciocolata amaruie Kandia
  • 50 g smantana
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu cacao:

 Incalzeste cuptorul la 180 C (mediu)

Intr-un robot cu cutit marunteste bine biscuitii. Amesteca-i bine cu nuca si untul topit.Va rezulta un amestec asemanator cu firimiturile.

Pune amestecul in forma cu inel detasabil si apasa bine cu o lingura, pentru ca firimiturile sa se taseze bine. Pune forma in frigider

Amesteca, cu mixerul, toata branza cu zaharul, pana se omogenizeaza bine.

Adauga ouale pe rand si amesteca dupa fiecare

Adauga esenta de vanilie.Amesteca

Adauga cacao. Amesteca.

Pune crema in forma, peste blat. Niveleaza cu o spatula

Coace cam 1 ora, sau pana cand apare o mica crapatura la suprafata.

Lasa prajitura sa se raceasca in cuptor. Asta pentru a evita sa se crape mai mult. 

Cu ajutorul unui cutit ascutit scoate inelul detasabil.

Incalzeste smanatana pentru glazura. Sa nu dea in clocot

Pune ciocolata si amesteca pana ce se topeste bine. Lasa sa se raceasca

Toarna peste prajitura si niveleaza cu o spatula.

Lasa la rece, pana a doua zi.

sursa

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cheesecake cu cacao 86047
retete culinare - Cheesecake cu cacao 86048

COMENTARII (17)

cismaru_nicoleta 1

20.02.2011, 00:29

si mie mi-ar place cu brnzica fagaras...e buna...si praji a ta e super buna

Brindusa 1

20.02.2011, 13:33

Dragele mele, mersimult pentru comentarii. Scuze ca raspund mai tarziu, Cu concursul asta e asa o nebunie, ca nu mai am timp de nimic.

adry88 1

16.06.2011, 16:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S