Cheesecake cu capsuni

de Oana in Prajituri, 2 Iun 2013 | 9740 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuiti digestivi
  • 100 g unt topit
  • 1 lingurita praf de scortisoara
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 250 g mascarpone
  • 3 oua
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g zahar brun
  • 1 lingurita vanilie
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • suc de la jumatate de lamaie
  • 400 g capsuni mici + 3 linguri zahar pentru topping
  • capsuni cu codita pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu capsuni:

Se incinge cuptorul si se potriveste focul la mediu spre mic (180 grade).

Biscuitii digestivi se maruntesc la robot, apoi se amesteca cu praful de scortisoara si cu untul topit. Se preseaza bine intr-o forma cu pereti detasabili si se pune la rece pana se pregateste compozitia de branza.

In vazul de robot se amesteca toate ingredientele pentru umplutura: branza dulce, mascarpone, ouale, zaharul, frisca lichida, sucul si coaja de lamaie si vanilia. Se mixeaza toate bine de tot pana se obtine o crema fina.

Se toarna compozitia de branza peste biscuiti si se pune forma in cuptor. Se lasa pana se incheaga bine compozitia si incepe sa se rumeneasca usor.

Se scoate din cuptor si se lasa la racit in forma, apoi se pune la frigider cel putin 2 ore.

Pentru topingul de capsuni, se amesteca zaharul cu capsunile micute spalate bine si se stropesc cu putin azeama de lamaie. Se pune vasul pe foc si se lasa la fiert pana scade sucul si incepe sa se ingroase putin. Se lasa la racit.

Se decoreaza cheesecake-ul cu capsunile cu codita si se serveste o felie generoasa cu sos de capsuni. Divin!

TIPS-URI

1

In loc de biscuiti digestivi folositi 20 de piscoturi de sampanie si le sfaramati la robot. Blatul va iesi muult mai fin si mai bun decat cu biscuitii digestivi. Astia sunt mai "de fite" :) de dieta...am facut si eu acum "sa vad cum e". Insa cu piscoturi e mult mai bun blatul, Iar combinatia cu scortisoara e de vis! sa nu omiteti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

susu 1

01.07.2013, 22:44

ce rumen si frumos

Krystyan Trendy 1

30.12.2014, 12:59

ce deliciu !

Rahela Velicu 1

05.03.2016, 20:12

de facut neparat!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu sos de capsuni - reteta nr.200!