Cheesecake cu capsuni

de Oana in Prajituri, 2 Iun 2013 | 5309 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuiti digestivi
  • 100 g unt topit
  • 1 lingurita praf de scortisoara
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 250 g mascarpone
  • 3 oua
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g zahar brun
  • 1 lingurita vanilie
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • suc de la jumatate de lamaie
  • 400 g capsuni mici + 3 linguri zahar pentru topping
  • capsuni cu codita pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu capsuni:

Se incinge cuptorul si se potriveste focul la mediu spre mic (180 grade).

Biscuitii digestivi se maruntesc la robot, apoi se amesteca cu praful de scortisoara si cu untul topit. Se preseaza bine intr-o forma cu pereti detasabili si se pune la rece pana se pregateste compozitia de branza.

In vazul de robot se amesteca toate ingredientele pentru umplutura: branza dulce, mascarpone, ouale, zaharul, frisca lichida, sucul si coaja de lamaie si vanilia. Se mixeaza toate bine de tot pana se obtine o crema fina.

Se toarna compozitia de branza peste biscuiti si se pune forma in cuptor. Se lasa pana se incheaga bine compozitia si incepe sa se rumeneasca usor.

Se scoate din cuptor si se lasa la racit in forma, apoi se pune la frigider cel putin 2 ore.

Pentru topingul de capsuni, se amesteca zaharul cu capsunile micute spalate bine si se stropesc cu putin azeama de lamaie. Se pune vasul pe foc si se lasa la fiert pana scade sucul si incepe sa se ingroase putin. Se lasa la racit.

Se decoreaza cheesecake-ul cu capsunile cu codita si se serveste o felie generoasa cu sos de capsuni. Divin!

 

TIPS-URI

1

In loc de biscuiti digestivi folositi 20 de piscoturi de sampanie si le sfaramati la robot. Blatul va iesi muult mai fin si mai bun decat cu biscuitii digestivi. Astia sunt mai "de fite" :) de dieta...am facut si eu acum "sa vad cum e". Insa cu piscoturi e mult mai bun blatul, Iar combinatia cu scortisoara e de vis! sa nu omiteti!

RETETA IN IMAGINI

Cheesecake cu capsuni-0
Cheesecake cu capsuni-1
Cheesecake cu capsuni-2
Cheesecake cu capsuni-3
Cheesecake cu capsuni-4
Cheesecake cu capsuni-5
Cheesecake cu capsuni-6
Cheesecake cu capsuni-7
Cheesecake cu capsuni-8

COMENTARII (35)

susu 1

01.07.2013, 22:44

ce rumen si frumos

Krystyan Trendy 1

30.12.2014, 12:59

ce deliciu !

noiinbucatarie 1

05.03.2016, 20:12

de facut neparat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41