Cheesecake cu capsuni

de Andreea_Roz in Prajituri, 15 Aug 2013 | 1684 vizualizari

 

Reteta mea preferata .. foarte cremoasa si fina .. yamii

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 1 pachet unt
  • 1 pachet mare de biscuiti simpli (200-250g)

Crema:

  • 500g branza de vaci
  • 500g smantana grasa
  • 2 oua
  • 1 esenta rom
  • o cana zahar
  • 1/2 lamaie
  • fructe pentru decor (eu am folosit capsuni)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu capsuni:

BLAT: Se sfarama biscuitii cat mai marunt (eu i-am dat la robot :D). Intr-o cratita mica se pune la topit 3/4 din unt. Cand untul s-o topit se amesteca cu biscuitii pana se omogenizeaza. Se ia o tava se tapeteaza cu untul ramas si se adauga biscuitii, se preseaza si se da la cuptorul incins la 220 grade C pentru 5 minute. Se scoate si se lasa la racit.

CREMA: Intr-un castron se pune branza si 3/4 din zahar si se omogenizeaza la blender pana devine o pasta. In alt castron se pune 400g smantana, esenta de vanilie si cele 2 oua si se omogenizeaza. Se amesteca cele 2 compozitii cu blenderul pana se formeaza o pasta fina.

Separat in alt castron se amesteca smantana ramasa cu restul de zahar, zeama de la jumatate de lamaie si cateva capsuni pasate.

Se pune amestecul de branza in tava peste biscuiti si se da la cuptor pentru inca 20 min, la o temperatura de 220 grade C. Se lasa prajitura sa se raceasca in cuptor pentru a fi cat mai cremoasa iar dupa ce s-a racit se da la frigder pana a doua zi.

Se scoate din tava se pune deasupra crema de smantana cu fructe, cateva fructe taiate si se serveste.

Pofta buna!

 

COMENTARII (7)

Andreea_Roz

Andreea_Roz 1

16.08.2013, 18:06

Multumesc Rocsi

MotanLaOale

MotanLaOale 1

20.08.2013, 10:55

Andreea_Roz

Andreea_Roz 1

21.08.2013, 20:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!