Cheesecake cu capsuni

de papabundetot in Prajituri, 17 Mar 2014 | 2117 vizualizari

 

Am pregatit ieri un delicios desert,usor si rapid,cu ingrediente putine,dar cu un gust minunat pe care va invit sa il incercati si cu siguranta va va placea ce iese in final :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 400 gr biscuiti simpli
  • 250 gr unt
  • Pentru crema:
  • 200 gr branza slaba de vaci
  • 200 gr branza Philadelphia
  • 250 gr Branza Ricotta
  • 150 gr capsuni (congelate)
  • 4 linguri faina
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 600 gr capsuni (congelate)
  • gelatina
  • 3 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu capsuni:

Blatul: Am zdrobit cu ajutorul blenderului toti biscuitii (mie din 400 gr biscuiti mi-au iesit 2 cheesecake-uri,asa ca daca faceti doar 1 injumatatiti cantitatile),am adaugat apoi peste biscuitii zdrobiti untul la temperatura camerei si am amestecat bine cu mana pentru a omogeniza compozitia.Odata amestecati bine biscuitii cu untul,am impartit in 2 parti egale compozitia si am pus-o in 2 forme de tort,pe care le-am bagat la cuptorul incins aproximativ 7 minute.

Crema: Am batut bine ouale cu zaharul si esenta,apoi am adaugat branza si am omogenizat totul,la final am adaugat  faina si capsunile taiate marunt.Am asezat compozitia peste blatul din biscuiti si am dat-o apoi la cuptor pentru aproximativ 40 minute,pana cand compozitia este ferma pe margini si are aspect si consistenta gelatinoasa in mijloc.

Glazura:Intr-o craticioara am, pus capsunile si zaharul,am adaugat aproximativ 10 ml apa si am lasat la foc mic pana cand capsunile s-au inmuiat si au inceput sa se sfarame usor si compozitia s-a legat ca o dulceata.Am folosit blenderul pentru a obtine o glazura fina si lafinal, am adaugat gelatina si apoi am dat glazura la racit.

Dupa ce prajitura scoasa din cuptor  s-a racit, am adaugat peste ea glazura si ea racita intre timp si apoi am bagat prajiturile la firigider pentru 4 ore.Dupaacest timp,odata prajitura racita complet se poate servi cu moderatie

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

Cheesecake cu capsuni-0
Cheesecake cu capsuni-1
Cheesecake cu capsuni-2
Cheesecake cu capsuni-3
Cheesecake cu capsuni-4
Cheesecake cu capsuni-5
Cheesecake cu capsuni-6
Cheesecake cu capsuni-7
Cheesecake cu capsuni-8
Cheesecake cu capsuni-9

COMENTARII (19)

tiby

tiby 1

18.03.2014, 08:34

_Alina_

_Alina_ 1

18.03.2014, 10:46

Yummy! Mai ai o felie din buatatea asta si pentru mine?

papabundetot

papabundetot 1

18.03.2014, 10:51

Alina, cu drag.Daca vi la mine la munca...te servesc !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!