Cheesecake cu capsuni (fara coacere)

de Criss in Torturi, 11 Feb 2014 | 14848 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de biscuiti:
  • -300 g biscuiti petit beure
  • -100 g zahar pudra
  • -150 g unt
  • Pentru crema de branza:
  • -350 g branza de vaci cremoasa (am folosit branza de Monor)
  • -200 g smantana 25% grasime
  • -350 ml frisca Meggle
  • -220 g zahar pudra
  • -2 pliculete zahar vanilat
  • -1 plic gelatina (10 g)
  • Jeleu de capsuni:
  • -o caserola capsuni congelate (aproximativ 300 g)
  • -3 linguri zahar
  • -1 plic gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu capsuni (fara coacere):

Biscuitii se zdrobesc (eu i-am dat prin masina de tocat carne si nu s-au facut foarte fini, dar dupa parerea mea, astfel blatul iese perfect. Asadar se amesteca biscuitii macinati cu zahar pudra si unt topit. Pe o tava se pune inelul detasabil al unei forme de tort. Se pune amestecul de biscuiti si se taseaza bine cu o lingura pana devine un blat compact. Se pune tava in frigider pana cand se prepara crema.

Branza se lasa la scurs daca e apoasa. N-a fost cazul pentru ca branza de Monor e foarte buna si nu fac reclama ;). Se amesteca cu zaharul pudra si zaharul vanilat, se adauga smantana si se bate cu mixerul pana devine cremoasa. Separat se bate frisca, apoi se amesteca cu crema de branza. Se toarna si gelatina dizolvata, calduta dar atentie, nu trebuie sa ajunga la punctul de fierbere. Peste blatul de biscuiti se pune  crema de branza. 

Capsunile se decongeleaza, iar in sucul lasat hidratam gelatina. Capsunile se pot zdrobi cu mixerul sau se pot lasa intregi, cum le-am lasat si eu. Se adauga zaharul si se pun pe foc mic, sa se incalzeasca dar nu trebuie sa atinca punctul de fierbere. Cand zaharul s-a topit, se adauga gelatina hidratata, se ia vasul de pe foc si se amesteca bine pana se dizolva gelatina. Jeleul astfel pregatit se toarna peste crema de branza. Se pune cheesecake-ul in frigider pentru minim doua ore, dupa care se poate taia si gusta cu mare pofta.

Periculos de bun. :) Nu te poti opri la o singura felie. Mie nu mi-a venit sa cred ca intr-o sambata dupa-masa a disparut aproape in totalitate . :D

 

RETETA IN IMAGINI

Cheesecake cu capsuni (fara coacere)-0
Cheesecake cu capsuni (fara coacere)-1
Cheesecake cu capsuni (fara coacere)-2
Cheesecake cu capsuni (fara coacere)-3
Cheesecake cu capsuni (fara coacere)-4

COMENTARII (32)

Criss 1

20.02.2014, 16:13

Multumesc mult.

Micutza Luana 1

20.02.2014, 18:46

getix 1

20.02.2014, 20:33

la multi ani !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20