Cheesecake cu caramel

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 13 Feb 2012 | 2247 vizualizari

 

De cand am vazut cheesecake-ul lui Edith am inghitit in sec, sambata l-am executat si eu, cu cateva modificari, azi va servesc si pe voi cu o feliuta virtuala.
E delicios!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de biscuiti avem nevoie de: 
  • 200 g biscuiti
  • 40 g cacao
  • 100 g unt
  • Pentru crema de branza:
  • 400 g crema de branza ( puteti folosi branza proaspata de vaca )
  • 100 ml frisca lichida
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • vanilie pastaie sau esenta de vanilie
  • Pentru caramel:
  • 150 g zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu caramel:

Pregatim blatul astfel: Zdrobim biscuiti la robot, dupa care ii amestecam cu cacao si cu untul topit la microunde ( bagati la 50 sec). Punem compozitia rezultata intr-o tava cu peretii detasabili, tapetata cu hartie de copt, doar pe fund, apasam bine cu o lingura pentru a se uniformiza blatul. Dam tava la frigider pana pregatim crema.

Mixam branza cu frisca si zaharul pana la omogenizare, adaugam apoi vanilia ( doar semintele ) dupa care adaugam ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare. Turnam crema de branza peste blatul de biscuiti si dam la cuptorul preincalzit cca 1 ora la foc mediu. Este gata cand incepe sa-si schimbe culoarea. Il lasam sa se raceasca incet in cuptor cu usa putin deschisa, pentru a nu crapa.

Intre timp pregatim caramelul: Topim zaharul intr-un ibric, dupa care luam de pe foc si adaugam frisca, putin cate putin amestecand continuu si energic pana la omogenizare, dupa care adaugam 1/2 din unt si punem din nou pe foc pana se topeste untul si amestecam mereu sa nu se prinda. (nu turnati toata frisca odata, pentru ca riscati sa se taie ). Dupa ce am stins focul punem si restul de unt si omogenizam. Amestecam continuu pana se raceste si incepe sa se ingroase. Turnam caramelul peste cheesecake-ul racit bine. Daca este nevoie nivelam cu o spatula sau lingura.

Ornam cu bomboane de ciocolata, optional. Dam la rece cel putin 3 ore.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cheesecake cu caramel 146434
retete culinare - Cheesecake cu caramel 146435
retete culinare - Cheesecake cu caramel 146436
retete culinare - Cheesecake cu caramel 146437

COMENTARII (25)

Rux 1

13.02.2012, 21:20

Wow!!! Arata superb draga mea...si precis e o nebunie

Dana Cristea - pusikmea 1

14.02.2012, 07:48

multumesc frumos

mirela0911 1

14.02.2012, 23:28

Cred si eu ca e delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S