Cheesecake cu ciocolata

de Ligia Bxl in Dulciuri, 8 Iul 2014 | 20844 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat(biscuite):

  • 250 biscuiti petit beurre
  • 125 unt topit

Pentru umplut:

  • 4 oua
  • 500 gr branza dulce(mascarpone,branza fina philadelphia,branza dulce de vaca etc)
  • 115 gr zahar pudra
  • 125 ml smantana
  • 80-100 gr ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolata:

Se unge o forma de tort ,rotunda,detasabila, de 20 cm cu unt.

Intr-un bol se pun biscuitii si se mixeaza pana devin pudra.

Peste ei se adauga untul topit si se amesteca bine pana se incorporeaza.

Aceasta compozitie se pune in forma de tort unsa cu unt si se aseaza pe fundul acesteia si pe pereti cu mana sau cu dosul unei linguri.

Umplutura se face astfel:branza de la temperatura camerei  se pune intr-un bol si se amesteca bine cu mixerul impreuna cu  zaharul pudra.

Se adauga ouale pe rand unul cate unul pana devine o pasta omogena apoi se adauga smantana si se amesteca si aceasta.Se incinge cuptorul la 160°c.

Compozitia de branza se pune peste biscuite.Ciocolata se rupe bucati si se topeste la bain-marie amestecand pana se topeste,aceasta se toarna peste compozitia de branza si se formeaza modele cu un bat de scobitoare.

Se da tava la cuptor la foc mic(160°c) cca 50 minute sub supraveghere pe grilajul cel mai jos al cuptorului.

La final se opreste aragazul si se tine cheesecake-ul in cuptor cu usa intredeschisa sa nu scada.

Se lasa la racit.

Pofta buna!

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Cheesecake cu ciocolata-0
Cheesecake cu ciocolata-1
Cheesecake cu ciocolata-2
Cheesecake cu ciocolata-3
Cheesecake cu ciocolata-4
Cheesecake cu ciocolata-5
Cheesecake cu ciocolata-6
Cheesecake cu ciocolata-7
Cheesecake cu ciocolata-8
Cheesecake cu ciocolata-9
Cheesecake cu ciocolata-10

COMENTARII (38)

tanyapatap

tanyapatap 1

15.01.2015, 21:25

Ce bunatate...Bravoo.Ligia!!

Xandrinne

Xandrinne 1

09.01.2016, 07:34

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

21.03.2016, 19:13

la favorite cu reteta asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!