Cheesecake cu ciocolata

de susu in Prajituri, 11 Feb 2015 | 8988 vizualizari

 

O minunatie de cheesecake,, racoros si crema este fina si delicata, sursa: retete draga mea prietena

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 300 gr biscuiti digestivi
  • 80-100 grame unt
  • putin unt pentru uns
  • Crema:
  • 400 grame smantana grasa 20 % sau iaurt pilos foarte gras
  • 400 grame crema de branza philadelphia light, fara sare
  • 200 grame ciocolata neagra 70 % cacao
  • 1 lingura plina de cacao
  • 100 grame zahar
  • 3 oua
  • zeama de la o lamaie mica
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingurita vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolata:

De preferat  branza fina si nu de vaci, ciocolata de buna calitate si sa folositi doar biscuiti digestivi. Eu am pus doua pachete cu aroma de scortisoara si restul simpli. I-am macinat la robot dupa care i-am amestecat cu untul topit si racit. Daca nu sunt foarte dulci puteti adauga putin zahar. Se unge baza si peretii formei cu unt dupa care se tapeteaza cu biscuitii. Presam cu fundul unui pahar ca sa fixam blatul mai bine. Putem imbraca doar fundul nu si peretii formei.

Scoatem ingredientele din timp sa ajunga la temperatura camerei. Branza se amesteca putin cu o spatula nu cu mixerul. Ouale se mixeaza cu un praf de sare si zeama de lamaie. Cand au devenit spuma adaugam vanilia si zaharul treptat. Eu am folosit suc de portocale si a iesit foarte bun. Ciocolata rupta bucati se topeste pentru cateva minute la microunde si se lasa sa se raceasca. Adaugam pe rand ciocolata, cacaoa cernuta si smantana dupa care mixam bine. Acum adaugam faina cernuta si crema de branza si amestecam usor cu spatula, nu mai folosim mixerul.

Varsam compozitia peste biscuiti si dam la cuptorul incalzit la foc mic pentru 30 minute la 180 de grade. Mai bine se tine la temperatura mica pentru timp mai indelungat, eu am tinut-o vreo ora. Este gata cand marginile sunt ferme si mijlocul inca tremura ca o piftie, puteti face si testul cu scobitoarea, cand scoatem scobitoarea curata de pe margine e gata, chiar daca la mijloc nu e facuta inca. Se mai poate tine la cuptor  cu usa intredeschisa dupa ce am inchis focul.

TIPS-URI

1

Tipsuri pentru un cheesecake perfect:

2

-se face in forma detasabila ca sa nu se rupa cand il scoatem-folositi si hartie de copt

3

-se tine peste noapte la frigider dupa care se taie

4

-pentru cheesecake-ul simplu folositi toppinguri acrisoare din fructe de padure, gem sau mere caramelizate

5

-se tine la foc mic pentru mai mult timp

6

-nu se deschide cuptorul timp de 20 de minute

7

-bateti cu mixerul doar ouale, branza se amesteca cu lingura

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce, visine si cacao