Cheesecake cu ciocolata si cirese

de laura_n in Torturi, 1 Iul 2015 | 4020 vizualizari

 

Se stie ca sunt preferatele mele, cheesecake-urile! Si desi acesta a fost facut pentru un om al sufletului meu, dedic acest cheesecake copilului frumos si harnic din bucataras ca "rasplata" pentru toate nebuniile culinare cu care ne face pofta :))))))) stie ea cine e :)))) si poate saliveaza si ea un pic...

 

INGREDIENTE

  • pentru crusta:
  • - 400 gr biscuiti cacao, cu crema
  • - 50 gr unt
  • - 50 ml lapte dulce
  • pentru umplutura:
  • - 400 gr mascarpone
  • - 200 ml smantana lichida
  • - 100 gr ciocolata neagra
  • - 2 oua de gaina
  • - 100 gr zahar brut
  • - 3 lg cacao neagra
  • - o cana cirese fara samburi
  • - lichior de cirese/ visine
  • pentru ornat:
  • - 400 gr smantana grasa
  • - 50 gr zahar pudra alb
  • - cirese fara samburi
  • - ciocolata topita pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolata si cirese:

In cuva robotului de macinat sau tocator electric sau rasnita (ce aveti) rasturnam biscuitii.

Untul si laptele le punem pe foc, cat sa se topeasca untul. Amestecam sa se omogenizeze.

Macinam biscuitii, adaugand in timpul macinarii untul topit. Cand compozitia devine compacta si densa, oprim robotul.

Pregatim o forma rotunda cu hartie de copt (sau poate si fara) si punem compozitia de biscuiti. Presam cu o lingura astfel incat sa obtinem un strat egal si compact, fara goluri. Punem la copt,in cuptor, la foc mediu, aproximativ 6-7 minute. Scoatem si lasam la racit.

Intre timp, pregatim umplutura.

Spalam si curatam ciresele de samburi si le punem intr-un vas. Adaugam aproximativ 50 ml lichior si le lasam acolo pana pregatim umplutura.

Topim ciocolata. Dam deoparte.

Intr-un castron, punem branza, adaugam zaharul si ouale. Mixam bine, apoi adaugam smantana lichida, apoi ciocolata si cacaoa. Mixam in continuare pana obtinem o compozitie cremoasa.

Scurgem lichiorul din vasul cu cirese. In tava cu biscuiti, asezam ciresele rasfirat, apoi turnam cu un polonic din compozitia de branza, usor, ca sa nu imprastiem ciresele sau ca sa nu se stranga toate intr-o singura parte. Batem usor forma de masa, apoi punem la copt, in cuptor,la foc mic, pentru aproximativ 50 minute. Cand mijlocul tortului capata o crusta, putem opri focul. Lasam in cuptor inca 10 - 15 minute, apoi scoatem si lasam la racit. Dupa ce s-a racit de tot, depozitam la frigider timp de cateva ore.

Pentru ornat, topim ciocolata. Spalam si curatam ciresele si le lasam la scurs.

Intr-un vas metalic, batem smantana pana devine pufoasa, adaugam zaharul pudra simai mixamun pic cat sa se incorporeze zaharul. Punem la rece.

Scoatem tortul din frigider, cu ajutorul unei spatule subtiri taiem de jur imprejurul tortului , apoi indepartam cu atentie inelul detasabil de la forma de copt. Ornam cu frisca, presaram cirese, apoi inchiem cu un topping de ciocolata. Dam la rece pana la servire.

 

TIPS-URI

1

Atentie: curatati bine ciresele, sa nu ramana din neatentie vreun sambure.

2

Puteti elimina varianta cu lichior, daca serviti si copii.

3

Eu am folosit o forma de copt de 24 cm.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cheesecake cu ciocolata si cirese 389137
retete culinare - Cheesecake cu ciocolata si cirese 389138

COMENTARII (40)

DIANA B 1

11.07.2015, 15:01

... astept sa se raceasca si sa-i ard o frisca peste cap ...

Xandrinne 1

26.07.2015, 09:27

Camelya 1

01.02.2016, 21:43

La favorite!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18