Cheesecake cu ciocolata si portocale

de mirela0911 in Prajituri, 28 Ian 2016 | 5296 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata
Daca tot avem concurs, zic sa ne rasfatam cu ceva delicios! 

 

INGREDIENTE

  • 120 g biscuiti Petit Beurre
  • 1 lgt scortisoara
  • 3 lg unt
  • 50 g ciocolata
  • 1 kg crema branza (Pilos)
  • 5 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 oua mari
  • 100 g ciocolata lapte
  • 2-3 lg lapte
  • 1 lgt coaja rasa de portocala
  • sucul de la o portocala
  • felii de portocala
  • seminte de rodie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolata si portocale:

Biscuitii se zdrobesc sau se macina si se amesteca cu scortisoara. Untul si ciocolata (am folosit ciocolata globuri, mosi) se topesc dupa care se amesteca cu biscuitii. Se toarna amestecul intr-o tava rotunda cu pereti detasabili. Se apasa bine biscuitii pe fundul tavii, cu ajutorul unui pahar. Se da deoparte.

Intr-un bol se amesteca branza cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga cate un ou, amestecand bine dupa fiecare. O treime din compozitie se ia si se pune deoparte intr-un alt vas. 

Se topeste ciocolata impreuna cu cele 2-3 lg lapte, se lasa usor sa se raceasca si se toarna peste compozitia mai multa, amestecand continuu pana se omogenizeaza. Se toarna peste blatul din tava si se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade, pentru 30 de minute.

Intre timp se stoarce portocala si se adauga peste crema de branza impreuna cu coaja rasa de portocala. Se omogenizeaza. dupa ce au trecut cele 30 de minute, se scoate tava din cuptor si se toarna usor compozitia. Se reduce temperatura la 160 de grade si se introduce din nou tava pentru inca 40-45 de minute. 

Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca bine. Se scoate din tava pe un platou si se orneaza cu felii de portocala si seminte de rodie.

Se serveste cu mare pofta.

TIPS-URI

1

Este de preferat a se lasa la racit peste noapte.

2

Se poate orna dupa preferinte.

3

Se pot adauga arome dupa placul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolata si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

Dorka 1

17.03.2016, 08:57

delicioasa

Panacris 1

14.04.2016, 07:54

Oooo, ce bunaciune am ratat ( Nu-i nimic, am printat și salvat reteta. Direct la ”executat”

mirela0911 1

14.04.2016, 10:01

Cris a fost așa de bun și aromat!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu praf de ciocolata si bilute de branza de vaci