Cheesecake cu ciocolata, stafide si migdale

de adela81 in Dulciuri, 20 Feb 2016 | 378 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Baza:
  • 200 g biscuiti zdrobiti
  • 2 linguri migdale macinate
  • 100 g unt topit
  • 2-3 linguri lapte
Umplutura:
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 500 g kvarg ( sau branza de vaci)
  • 100 g crema de branza Philadephia
  • 50 g amidon alimentar
  • 125 g stafide brune
Glazura:
  • 100 g ciocolata cu stafide si migdale
  • 50 ml smantana minim 20%
  • 25 g migdale feliate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolata, stafide si migdale:

In primul rand pregatim baza, amestecati  biscuitii macinati cu migdalele macinate si turnati untul topit peste. Pe urma tapetati o forma de tarta sau de chec (in cazul meu), cu acest amestec, inclusiv peretii formei si lasati  deoparte.


Mixati ouale cu zaharul pana ce devin cremoase.


Pe urma adaugam crema de branza si amestecam.


Adaugati si kvarg sau branza de vaci si amestecati.


Urmeaza sa incorporati amidonul alimentar.



Iar spre final stafidele spalate si inmuiate in apa calduta.


Turnati compozitia obtinuta in tava, peste biscuiti si introduceti totul in cuptorul incalzit la 180 grade C timp de 30 minute.


Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca complet.


Topim ciocolata impreuna cu smantana pe bain marie.


Glazuram cheesecake- ul nostru si presaram fulgi de migdale. Dam la rece pentru cel putin o ora apoi feliem si savuram cu mare pofta.


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cheesecake cu ciocolata, stafide si migdale 429330
retete culinare - Cheesecake cu ciocolata, stafide si migdale 429331
retete culinare - Cheesecake cu ciocolata, stafide si migdale 429332
retete culinare - Cheesecake cu ciocolata, stafide si migdale 429333
retete culinare - Cheesecake cu ciocolata, stafide si migdale 429334
retete culinare - Cheesecake cu ciocolata, stafide si migdale 429335

COMENTARII (4)

noiinbucatarie 1

25.02.2016, 21:21

foarte bun

mihaelar63 1

15.03.2016, 17:23

Ce praji buna !!!! Bine ai venit

adela81 1

19.04.2016, 23:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59