Cheesecake cu citrice

de -Licurici- in Dulciuri, 22 Noi 2015 | 665 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 300g biscuiti;
  • 200 g unt.
  • Pentru umplutura:
  • 750 g mascarpone;
  • 150 ml frisca lichida;
  • o portocala,
  • 4 felii pomelo,
  • 3 felii grepfruit,
  • o cana de zahar;
  • 2 pliculete zahar vanilat,
  • 2 lingurite coaja de lamaie+portocala;
  • o ligurita esenta de lamaie,
  • Pentru topping:
  • 4 portocale;
  • 2 felii pomelo,
  • 4 felii grepfruit,
  • doua pahare de zahar,
  • 2 plicuri de gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu citrice:

  • Am zdrobit biscuitii la chopper, i-am amestecat cu untul topit, apoi i-am pus intr-o forma cu peretii detasabili. Am presat bine si am bagat la frigider pentru o ora.
  • Gelatina am lasat-o la inmuiat 10 minute in apa, fiecare plic separat.
  • Am mixat mascarponele cu zaharul, esenta si coaja de lamaie + portocale, iar frisca am mixat-o separat.
  • Am adaugat un plic de gelatina in frisca, am amestecat, apoi am pus si fructele taiate bucati mici.
  • Frisca cu fructe am incorporat-o in crema de mascarpone, apoi am pus toata compozitia peste blatul de biscuiti.
  • Am pus fructele pe foc cu zaharul si putina apa.
  • Am lasat sa fiarba pana s-au inmuiat, apoi am adaugat gelatina dizolvata si am lasat sa se raceasca. 
  • Am adaugat peste crema si am lasat peste noapte la frigider.
 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cheesecake cu citrice 413289
retete culinare - Cheesecake cu citrice 413290
retete culinare - Cheesecake cu citrice 413291
retete culinare - Cheesecake cu citrice 413292
retete culinare - Cheesecake cu citrice 413293

COMENTARII (26)

mirela0911 1

23.11.2015, 22:20

Ador cheesecake-ul!

Catalina L 1

25.11.2015, 09:43

-Licurici- 1

01.12.2015, 11:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21