Cheesecake cu coacaze

de Mihaela11_jo in Prajituri, 28 Dec 2011 | 5049 vizualizari

 

Doresc tuturor bucataraselor si bucatarasilor "Sarbatori Fericite" cu sanatate alaturi de cei dragi.
Anul acesta am avut foarte mult de lucru in saptamana inaintea Craciunului si nu am avut timp sa fac traditionalii cozonaci( am amanat pentru Anul Nou) si cea mai rapida reteta a fost cea de cheesecake.
Pana nu am descoperit reteta Laurei Adamache mi-a fost teama sa fac cheesecake, dar este grozav de usoara si aromata.
Multumesc Laura si "Sarbatori Fericite".

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat  
  • 150 grame  piscoturi  
  • 125 grame unt  
  • 50 grame zahar  
  • Pentru crema de branza  
  • 500 grame branza crema Philadelphia  
  • 250 ml frisca lichida  
  • 12 grame gelatina praf  
  • 4 linguri de apa  
  • 6 linguri de zahar  
  • sucul de la o jumatate de lamaie  
  • 1 lingurita esenta de vanilie  
  • 1 conserva de 595 grame  “Blueberry topping” ( coacaze)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu coacaze:

Blatul

Se pun piscoturile intr-o punga  si se zdrobesc ,apoi  intr-un bol si se mixeaza bine cu untul moale si zaharul. Se toarna  intr-o forma de tort cu diametrul de 25cm si peretii detasabili si se preseaza bine cu ajutorul unei linguri. Se pune la frigider pana pregatim crema.

Crema de branza

Se mixeaza mai intai frisca pana se intareste bine. Intr-un bol se amesteca bine branza cremoasa cu zaharul si esenta de vanilie, apoi se adauga sucul de lamaie si se mixeaza pana crema devine omogena. Gelatina se lasa la inmuiat impreuna cu cele 4 linguri de apa timp de 5 minute, apoi se topeste in cuptorul cu microunde 40 de secunde. Se lasa putin pana se raceste si se adauga la crema de branza; se amesteca bine si ultima se adauga frisca.

Se repatizeaza uniform crema de branza pe blatul de piscoturi. Se lasa la frigider cel putin 3 ore. Se scoate cheesecake-ul din forma cu grija, se pune pe platoul de servire si se toarna uniform peste crema dulceata de coacaze.

Se orneaza dupa gust si imaginatie. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In reteta Laurei Adamache este specificata cantitatea de 9 grame de gelatina, dar cand am facut-o prima data nu mi s-a parut suficienta si am marit-o la 12 grame.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cheesecake cu coacaze 139116
retete culinare - Cheesecake cu coacaze 139120
retete culinare - Cheesecake cu coacaze 139122
retete culinare - Cheesecake cu coacaze 139123
retete culinare - Cheesecake cu coacaze 139124
retete culinare - Cheesecake cu coacaze 139125
retete culinare - Cheesecake cu coacaze 139126
retete culinare - Cheesecake cu coacaze 139127
retete culinare - Cheesecake cu coacaze 139128
retete culinare - Cheesecake cu coacaze 139133
retete culinare - Cheesecake cu coacaze 139134
retete culinare - Cheesecake cu coacaze 139135
retete culinare - Cheesecake cu coacaze 139136
retete culinare - Cheesecake cu coacaze 139137
retete culinare - Cheesecake cu coacaze 139138

COMENTARII (30)

Mihaela11_jo 1

06.01.2012, 23:28

Sufletista

VERONICA2607 1

19.03.2012, 17:11

superb

Mihaela11_jo 1

22.03.2012, 08:57

Veronica

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S