Cheesecake cu dovleac

de adnia in Prajituri, 20 Ian 2013 | 997 vizualizari

 

Pana anul acesta nu prea am stiut ce gust are dovleacul, dar de indata ce am facut cunostinta cu el, a fost dragoste la prima...degustare:). Asadar, am profitat si de cel din congelator, pe care l-am primit si am pregatit niste retete minunate (iubitorii de dovleac ma inteleg), una dintre acestea fiind un cheesecake cu dovleac.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 1 cana pesmet
  • 200 gr. zahar
  • 150 gr unt
  • 200 gr dovleac decongelat
  • 200 gr. branza de vaci
  • 100 ml smantana
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de 1 lamaie
  • ghimbir praf
  • cuisoare praf
  • anason macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu dovleac:

 


Din pesmet, unt topit si 150 gr. zahar se face un aluat sfaramicios cu care se tapeteaza o tava de tort cu marginile detasabile. Apoi se da la cuptor pt 10 min, pana cand aluatul se rumeneste usor si se transforma intr-o crusta crocanta. Dupa ce s-a racit, se toarna compozitia de cheesecake (smantana se ameste ca bine cu ouale si branza de vaci, restul de zahar, aromele si, la sfarsit, dovleacul ras). Intreaga prajitura se da la cuptor la foc mediu, pana cand trece testul scobitorii. Dupa racirea completa a prajiturii se poate scoate inelul detasabil si se decoreaza dupa gust (eu i-am facut niste inimioare din praf de scortisoara). Se serveste rece.
Este prima data cand o pregatesc, dar am fost atat de incantata de rezultat, incat o voi repeta de fiecare data cand voi avea ocazia!
Enjoy! 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cheesecake cu dovleac 199098
retete culinare - Cheesecake cu dovleac 199099

COMENTARII (14)

adry88 1

21.01.2013, 09:57

place

gaby_gabytza 1

21.01.2013, 10:25

bun bun

Sim0na 1

21.01.2013, 11:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: