Cheesecake cu dovleac copt

de Poliana in Prajituri, 18 Ian 2013 | 1414 vizualizari

 

Nu stiu daca v-am plictisit sau nu cu retelele mele de cheesecake, dar asta trebuia neaparat sa v-o arat. E unul din cele mai bune cheesecake-uri pe care l-am facut eu. Nu as putea spune ca e chiar cel mai bun, pentru ca au mai fost multe bune si sincer mi-ar fi greu sa fac un clasament...dar asta cu siguranta ar fi in top ;) Sunt convinsa ca deja stiti despre pasiunea care o am eu pentru aceste prajituri, si dupa cum am mai spus vreau sa incerc cheesecake-ul in toate combinatiile :P
Sa stiti ca mai este dovleac prin piata, asa ca dati fuga repede pana acolo si luati un dovleac bun, il feliati apoi il puneti la cuptorul preincalzit (200 grade) timp de o ora. Pentru un plus de savoare puteti sa presarati putina scortisoara si zahar brun peste dovleac inainte de a-l pune la cuptor...e mortal asa, garantez ;)

 

INGREDIENTE

  • Crusta
  • 170 gr biscuiti
  • 50 gr nuca
  • 70 gr unt
  • 1 praf scortisoara
  • Umplutura
  • 700 gr crema de branza
  • 125 ml smantana
  • 200 gr dovleac copt
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 3 oua mari
  • 1 lingura amidon
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Topping
  • 300 ml smantana dulce
  • 2 linguri zahar pudra
  • scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu dovleac copt:

Pentru acest cheesecake am folosit o tava cu diametru de 21cm. Merge si mai mare, dar mie asa imi place cheesecake-ul...sa fie inalt ;) Tapetam fundul tavii cu hartie de copt si ungem putin pe laterale cu unt, apoi trecem repede la crusta.

Nuca se macina fin impreuna cu biscuitii. Untul il topim la foc mic apoi il adaugam peste mixul de biscuiti cu nuca (peste care am pus in prealabil si putina scortisoara). Omogenizam compozitia apoi tapetam fundul tavii cu acest amestec. Nu urcam crusta si pe laterale. 


Preincalzim cuptorul la 180 de grade si coacem crusta pentru 10 minute. In acest timp putem face umplutura. Dupa cele 10 minute, scoatem tava din cuptor si reducem focul la 160 de grade.

Dovleacul il facem piure. Branza o mixam impreuna cu zaharul timp de 3 minute. Adaugam ouale, pe rand, si mixam cate un minut dupa fiecare adaugare. Punem si piureul de dovleac apoi smantana si mai mixam putin pana la omogenizare. Urmeaza amidonul si scortisoara, iar la final adaugam si esenta de vanilie. Mixam putin, nu mai mult decat trebuie. 

Turnam crema peste crusta si coacem cheesecake-ul timp de o ora, o ora si 10 minute, sau pana cand vedem ca este rumeti usor la suprafata. Cand este gata oprim focul si-l mai lasam 2 ore in cuptor cu usa intredeschisa, apoi punem cheesecake-ul la rece (preferabil peste noapte). 

Pentru decor am folosit smantana dulce (normala, nu pentru frisca) pe care am mixat-o bat impreuna cu 2 linguri de zahar pudra. Decoram cheesecake-ul dupa preferinta, cu frisca din abundenta apoi presaram putina scortisoara. Am mai spus deja ca este un cheesecake demential de bun?? Eu am fost extrem de placut impresionata, cu fiecare inghititura. 

Merele din poza?? Sincer nu stiu ce cauta ele acolo, dar erau atat de frumoase ca mi-a fost greu sa le elimin din decor :)

Enjoy!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cheesecake cu dovleac copt 198464
retete culinare - Cheesecake cu dovleac copt 198465
retete culinare - Cheesecake cu dovleac copt 198466
retete culinare - Cheesecake cu dovleac copt 198467

COMENTARII (29)

ionela2682 1

18.01.2013, 14:27

Arata minunat..precis este si buna!

merisor 1

18.01.2013, 14:58

Rocsi 1

18.01.2013, 15:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59