Cheesecake cu dulceata de afine (fara coacere)

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 15 Mai 2013 | 11453 vizualizari

 

Inca de cand am citit articolul "My blueberry nights - starile unei fete ce iubeste tarta cu afine" postat de catre Adinuta, am ramas cu un dor nebun dupa tarta cu afine.... dar si dupa povestea in sine! Dupa amintiri....
Asa ca m-am decis, in sfarsit, sa incerc un desert altfel! Diferit de budincile si placintele care erau punctul meu forte! Trebuie sa mai lucrez la aspect, trebuie sa respect intocmai reteta, lucru pe care, de altfel, nu il fac niciodata... Am pe lista multe "dulceturi" ce vreau sa le incerc, insa deocamdata ma opresc aici: Cheesecake cu dulceata de afine

 

INGREDIENTE

Pentru blat avem nevoie de:

  • 250 g biscuiți
  • 150 g unt
  • zahăr dupa gust
  • 1 fiola esenta de rom

Pentru umplutură avem nevoie de:

  • 40 g gelatină
  • zahar dupa gust
  • 1 kg brânză proaspata
  • 400 ml frisca lichida
  • esente de vanilie dupa gust
  • 500 ml smântână (20% grasime
  • 1 borcanel cu dulceata de afine (eu am folosit de la Raureni)

Pentru topping avem nevoie de:

  • 300 ml frisca
  • esente dupa gust
  • 1 borcanel cu dulceata de afine
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu dulceata de afine (fara coacere):

Topim untul și adăugam biscuiții macinati, zahărul si esenta de rom. Amestecam bine si omogemizam  compozitia, care trebuie sa fie usor faramicioasa. O turnam apoi intr-o formă/tava rotunda, cât mai uniform. Lăsam tava la rece, pentru a se întări  blatul, timp in care pregatim umplutura.

Batem brânza cu ajutorul unui mixer, adaugând treptat zahărul, smântâna si frisca mixata impreuna cu esentele dupa gust.  Adaugam si dulceata de afine, omogenizand compozitia. Încorporam apoi gelatina (Punem gelatina intr-un vas cu 250 ml de apa rece si lasam cam 10 minute sa se inmoaie. Incalzim apoi vasul usor, pe baie de apa, amestecand continuu pentru a se dizolva in totalitate) si amestecam usor. Turnam umplutura peste blatul de biscuiți și lăsam la rece, de preferat, peste noapte.  Pentru topping, mixam frisca impreuna cu esentele si o adaugam peste umplutura. O servim cu dulceata de afine! Sa aveti pofta!

 

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice alt tip de dulceata sau fructe proaspete (eu as incerca-o din nou cu visine si afine), ciocolata sau crema de vanilie.

2

Branza o puteti trece printr-o sita, penrtu o textura mai fina.

3

Recomand o crema de branza pentru o compozitie spumoasa.

4

Pentru un blat crocant, il puteti coace, dupa ce a stat la rece 20-30 de minute.

RETETA IN IMAGINI

Cheesecake cu dulceata de afine (fara coacere)-0
Cheesecake cu dulceata de afine (fara coacere)-1
Cheesecake cu dulceata de afine (fara coacere)-2
Cheesecake cu dulceata de afine (fara coacere)-3
Cheesecake cu dulceata de afine (fara coacere)-4
Cheesecake cu dulceata de afine (fara coacere)-5
Cheesecake cu dulceata de afine (fara coacere)-6
Cheesecake cu dulceata de afine (fara coacere)-7
Cheesecake cu dulceata de afine (fara coacere)-8
Cheesecake cu dulceata de afine (fara coacere)-9
Cheesecake cu dulceata de afine (fara coacere)-10
Cheesecake cu dulceata de afine (fara coacere)-11

COMENTARII (65)

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

05.06.2013, 17:02

Bucataras

Bucataras 1

05.06.2013, 23:24

La multi ani, Dya! Tot ce-ti doresti! Ai un avatar superb!

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

06.06.2013, 10:24

Multumesc mult!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!