Cheesecake cu fructe de padure

de deliciousflavours in Prajituri, 30 Noi 2011 | 5892 vizualizari

 

Vineri seara am cautat timp de 2 ore o reteta de cheesecake care sa contina fructe de padure, asta pentru ca aveam o pofta nebunaaa pe o prajitura care sa fie si cu branza si cu fructe. Iintr-un final am gasit ceva pe placul meu printre retetele Laurei Adamache si am adaptat-o “poftelor” mele :))

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat  
  • 250 gr faina
  • 125 gr unt/margarina rece
  • 125 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura rasa gris
  • Ingrediente pentru crema de branza  
  • 500 gr fructe de padure (congelate)
  • 500 gr branza dulce/ricotta
  • 200 gr crema de smantana/mascarpone
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 30 gr faina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • ½ lingurita rasa praf de copt
  • 1 praf de sare 

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu fructe de padure:

Amestecam faina, praful de copt si sarea, punem untul rece taiat cubulete mici si incepem sa framantam pana vom obtine un aluat sfaramicios. Adaugam zaharul, framantam pana se incorporeaza si punem si galbenusurile batute putin cu furculita. Continuam sa framantam pan ace aluatul se modeleaza usor, il infasuram in folie alimentara si-l dam la frigider cel putin 30 minute.

In acest timp vom pregati umplutura. Mixam branza dulce cu crema de smantana si adaugam galbenusurile una cate una. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si sarea, zaharul si zaharul vanilat. Separat batem albusurile spuma tare cu un strop de sare si incorporam incet in compozitia de branza.

Scoatem aluatul de la rece, pudram bine masa de lucru cu faina si-l intindem, dupa care-l asezam cu grija intr-o tava tapetata cu unt si faina. Presaram gris, intindem o jumatate din crema de branza, presaram din nou putin gris (pentru a absoarbe sucul pe care-l lasa fructele), asezam uniform fructele de padure (pe care eu le-am lasat la decongelat putin) si in final intindem cealalta jumatate din crema de branza.

Dam la cuptorul preincalzit pana crema de branza se rumeneste pe margini, circa 30-40 minute. Inainte de a servi acest cheesecake delicious, il lasam sa se raceasca complet.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu fructe de padure